BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ενημερωτικές συναντήσεις για τα Leader

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα Leader θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Ιουνίου σε Κρέστενα, Μουζάκι και Χίο.

aleadertopikhanaptyxhtreispoleis

6
0

> Συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη σταφίδα διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ολυμπίας, στα πλαίσια της υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Leader την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00πμ στα γραφεία της εταιρείας στα Κρέστενα.

Η συνάντηση γίνεται με την ευκαιρία δύο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η εταιρεία στα πλαίσια του Προγράμματος Leader και αφορούν τη σταφίδα.

Το πρώτο είναι ένα Διατοπικό Σχέδιο από κοινού με άλλες αναπτυξιακές εταιρείες της περιοχής  παραγωγής κορινθιακής σταφίδας (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Κορινθία, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά), με θέμα «ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ - Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας».

Βασικοί στόχοι του σχεδίου είναι: να αναδειχθεί η ιστορία και η συμβολή της σταφίδας στην ανάπτυξη των περιοχών του σχεδίου, να αξιοποιηθεί το δυναμικό και η μοναδικότητα της μαύρης σταφίδας, να ενταχθεί δυναμικά στην ταυτότητα των περιοχών, να διασυνδεθεί με τον τουρισμό και να στηριχθούν οι παραγωγοί αυτού του ιδιαίτερου προϊόντος, η καλλιέργεια του οποίου έχει ήδη ενταχθεί στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το δεύτερο θέμα της συνάντησης είναι η 1η Προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος για ιδιωτικά έργα, στα πλαίσια της οποίας έχει προκηρυχθεί η Υποδράση 19.2.7.3 με τίτλο: «Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και κοινής χρήσης εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό.

Στα πλαίσια της υποδράσης χρηματοδοτούνται ενέργειες συνεργασίας μεταξύ ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Όμιλος Φίλων Σταφίδας, η ΕΑΣ Ηλείας -Ολυμπίας, επιχειρήσεις μεταποίησης Σταφίδας, καθώς και ιδιώτες, κάτοικοι της περιοχής,  που έχουν ιδιαίτερη ενασχόληση με το θέμα.


> Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου (ΕΤΑΧ) διοργανώνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 18:00μμ στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, ενημερωτική εκδήλωση για την 1η Προκήρυξη Υποβολής Προτάσεων στο Επενδυτικό Πρόγραμμα CLLD/Leader Ιδιωτικού Χαρακτήρα.
Θα παρουσιαστούν οι υποδράσεις του Τοπικού Προγράμματος, οι κανόνες επιλεξιμότητας και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων στήριξης. Κατόπιν, θα απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού σχετικές με την πρόσκληση και τις διαδικασίες υποβολής.
Το Τοπικό Πρόγραμμα Χίου αφορά κυρίως δράσεις ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, τη μεταποίηση, τη βιοτεχνία και τη χειροτεχνία, την παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού αγροτικού πληθυσμού με ποσοστά ενίσχυσης μεταξύ 55 και 75%.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στήριξης είναι η 30η Αυγούστου 2019.
Ο Οδηγός Επενδυτή και περισσότερες σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΧ > www.leaderchios.gr


> Η Ομάδα Τοπικής Δράσης ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων (πράξεων) ιδιωτικού χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, ώρα 19:30μμ, σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης (προκηρυσσόμενες δράσεις, περιοχή εφαρμογής, δικαιούχοι, επιλέξιμες δαπάνες, ποσοστά ενίσχυσης, όροι και διαδικασία υποβολής προτάσεων).
Οι ενδιαφερόμενοι  καλούνται να επεξεργαστούν την επιχειρηματική τους ιδέα μέσω του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, ενώ η ΑΝ.ΚΑ υπόσχεται εφαρμογή σε όλο το Νομό Καρδίτσας (εκτός πόλης Καρδίτσας), στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, της βιοτεχνίας, της παροχής υπηρεσιών, του εμπορίου για προτάσεις έως 600.000 ευρώ. Ακόμη, γρήγορες πληρωμές, ποσοστά ενίσχυσης από 50% έως 65%, χωρίς υποχρεωτικές θέσεις εργασίας, ελάχιστη βαθμολογία έγκρισης στο 30%, επιλεξιμότητα από το τέλος 2016 (υπό προϋποθέσεις).

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. (Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα), τηλ: 2441 042 363 και 2441 026 345, email: anka@anka.gr και στην ιστοσελίδα: www.anka.gr


Πηγή: ert.gr, proini.news

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία