BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έπληξε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 08:15 το πρωί της Κυριακής σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια. Στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο διασκέδασης περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου. Υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που σε συνεργασία με την Ολυμπία Οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον δρόμο.

anafpaktiakakokairiaparathala1july19

33
0

Στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων που έφτανε το ένα μέτρο, προκαλώντας διακοπή κυκλοφορίας και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και απαντλήσεις υδάτων. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι πολίτες από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης, ακόμη 20 άτομα βοηθήθηκαν να βγουν σε ασφαλή σημεία.

Στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στη γειτονική Μακύνεια διασώθηκαν τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Επίσης, υπήρξε περιορισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι τη Γαβρολίμνη.







Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονταν σε Γρίμποβο, Καλυδώνα, Παλαιοπαναιγιά στη Ναύπακτο και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ναυπάκτου. Τμήματα της παραλίας της Ψανής ήταν απροσπέλαστα και το νερό λίγο έλειψε να εισχωρήσει σε καταστήματα, με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να καθαρίσουν τα βουλωμένα φρεάτια για να διοχετευτεί το νερό της βροχής που μετέτρεψε τον δρόμο και τις εισόδους καταστημάτων σε λίμνες.



Κανονικά διεξαγόταν την Κυριακή το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ιόνια Οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Όμως, εξακολουθούσε να παραμένει κλειστή η Ιόνια Οδός στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονταν για την επιστροφή της ηλεκτροδότησης. Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ιόνια Οδό, και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, ο περιφερειάρχης είπε ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οχτώ αυτοκίνητα. Παράλληλα, σημείωσε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ διακόψαμε την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία». Μετέφερε ακόμη ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ σχετικά με τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με τη βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι έφυγαν τα αυτοκίνητα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, nafpaktianews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία