aixmi-news.gr
Ναύπακτος: Σημαντική η συμμετοχή στη συνάντηση για το φετινό Καρναβάλι

Ναύπακτος: Σημαντική η συμμετοχή στη συνάντηση για το φετινό Καρναβάλι

Διαβάστηκε 2122 φορές
30/01/2020 - 19:21

Με βασική στόχευση την ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου των καρναβαλικών εκδηλώσεων και τη δημιουργία Καρναβαλικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ.Ντίνου Τσουκαλά, της Προέδρου της Κοινότητας Ναυπάκτου κ. Μυρτούς Κυμινουλάκη, φορέων, συλλόγων και καρναβαλιστών, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στο Κτήριο «Ναυπακτία».  

Δεδομένης της ευρείας συμμετοχής, διαπιστώθηκε από όλους το ενδιαφέρον που υπάρχει για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς.  Οι παριστάμενοι εξέφρασαν τις απόψεις, αλλά και τους προβληματισμούς τους, καθώς η παρέλαση του Καρναβαλιού θα πρέπει να διεξαχθεί, λόγω των έργων της ανάπλασης  που θα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, στην παραλιακή οδό Ναυμαχίας (παραλία Ψανής).  Επιπλέον, σημειώνεται πως, για πρώτη φορά, εισάγεται θεματικό πλαίσιο, αυτό της θάλασσας.   Κανονικά θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι Νταβάδες στην Οδό Μεζεδίων από το Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Στενοπάζαρο και θα εορταστούν τα Κούλουμα στην Πλατεία του Λιμανιού.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαιτέρως εποικοδομητική εκφράζοντας την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή και των Συλλόγων του Αντιρρίου και του Ευπαλίου. Επεσήμανε μάλιστα πως «αυτή την πρώτη χρονιά θα δούμε τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν και του χρόνου, έχοντας τη γνώση και την εμπειρία, θα μπορέσουμε εγκαίρως να τα αντιμετωπίσουμε».

Σημειώνεται ότι, νέα συνάντηση καρναβαλιστών ορίστηκε για την Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Κτήριο «Ναυπακτία»



e banner