Thumbnail
Δείτε αναλυτικά

Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει και αύριο τη χώρα, με αρκετές και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις.

Μάλιστα, χιονόπτωση αναμένεται ακόμη και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής. Σε κάθε περίπτωση, απόφαση θα κληθούν να λάβουν οι δημοτικές αρχές και οι περιφέρειες των περιοχών από την Δευτέρα (7/1), ωστόσο ήδη έχει ανακοινωθεί πως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Περιοχές στις οποίες δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία (συνεχής ανανέωση):

ΑΤΤΙΚΗ

Δείτε ποια σχολεία στην Αττική θα μείνει κλειστά την Τρίτη λόγω παγετού. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Χαλκηδόνος καθώς κατόπιν του ολικού παγετού που επικρατεί από τις βραδινές ώρες και αφού εκτιμήθηκε εκ νέου η κατάσταση, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων (δίκτυα θέρμανσης-ύδρευσης) σε συνεργασία με τον δήμο».

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του δήμου αύριο, Τετάρτη 9/1, θα βγει νέα ανακοίνωση, αφού συνεκτιμηθεί η κατάσταση των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων. Κλειστά θα μείνουν, εξάλλου, σήμερα αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι χθες το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά, όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης).

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη την Δημοτική Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Παύλου Μελά.

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους Νομούς Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ στις 9.15 θα ανοίξουν τα σχολεία στο Δήμο Νάουσας. Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Αριστοτέλη. Σε ό,τι αφορά την Πιερία ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κατερίνης.

Δείτε εδώ αναλυτικά σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

ΛΑΣΙΘΙ

Κλείνουν τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου. Περισσότερα ΕΔΩ

ΧΑΝΙΑ

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα:

Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, τα σχολεία στην Κάνδανο και το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, το γυμνάσιο και λύκειο Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Ασκύφου, το δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σκηνέ και Φουρνέ του δήμου Πλατανιά και το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου Κεραμειών. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

ΗΛΕΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις δημοτικές ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω δημοτικές ενότητες και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα περισσότερα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σε όλους τους δήμους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τον δήμο της Λαμίας, όπου στην περιοχή του θα παραμείνει κλειστό μόνο το γυμνάσιο και το λύκειο της Υπάτης.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Αύριο Τρίτη 8/1/2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Δεσκάτης θα παραμείνουν κλειστά λόγω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου τα σχολεία Α ́βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παρακαλούνται οι Δ/ντες των σχολείων να επισκεφτούν τα σχολικά κτίρια και εφόσον διαπιστώσουν προβλήματα να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη, 8/1/2019, έλαβε και ο δήμος Άνδρου.

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με την υπ' αρ. 3325_20/7-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη περιοχή σε συνδυασμό με την διακοπή ρεύματος που ανακοίνωσε η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε στην παροχή ηλεκτρικού στο Δ.Δ. Λεβιδίου (περιοχή Αγίου Γεωργίου & Κάτω Βρύσης) την Τρίτη 08/01/2019 για την πραγματοποίηση εργασιών ενίσχυσης του δικτύου της, αποφάσισε ο Δημαρχος, Δημήτριος Παυλής.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Διακοπή μαθημάτων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

Προσωρινή διακοπή των μαθημάτων για την 8η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου, λόγω αναμενόμενου έντονου παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών κατά την πρωινή προσέλευση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Μεγαλόπολης που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν αύριο 8 Ιανουαρίου στις 10:00 «λόγω αντικειμενικών δυσχερειών στην πρόσβαση των μαθητών στον χώρο των σχολείων κατά τις πρωτες πρωινές ώρες».

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

Κατόπιν της εισήγησης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων περί αναγκαιότητας αναστολής λειτουργίας συγκεκριμένων σχολικών μονάδων λόγω του πάγου που υπάρχει στα προαύλια, εξαιτίας των τελευταίων χιονοπτώσεων, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) στον οικισμό του Κορφοβουνίου της Δ.Ε. Βλαχερχών και στους οικισμούς Αμμότοπου και Ροδαυγής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων την Τρίτη και την Τετάρτη, 8 και 9 Ιανουαρίου 2019.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Λαγδάρης, αποφάσισε:

1. Τη διακοπή των μαθημάτων των σχολείων όλων βαθμίδων Εκπαίδευσης όλου του
Δήμου πλην των Παιδικών Σταθμών των Νομικών Προσώπων ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ και
ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ στις 8-1-2019 λόγω εκτάκτων συνθηκών, που δημιουργήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση κ α ι π α γ ε τ ό που επικρατεί σ τ α Δ ι ο ι κ η τ ι κ ά ό ρ ι α ό λ ο υ τ ο υ Δ ή μ ο υ Πύδνας Κολινδρού και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην μετακίνηση των μαθητών συνεπεία αυτής.

2. Να δικαιολογηθούν οι απουσίες των πρώτων ωρών των μαθητών που μετακινούνται με λεωφορεία από όλο τον Δήμο προς άλλους Δήμους (π.χ. Κατερίνη, Θεσσαλονίκη κ.λ.π.) λόγω μη προσέλευσης των λεωφορείων μετακίνησης των μαθητών.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Τη διακοπή της λειτουργίας όλων των σχολείων του δήμου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την 08η και 09η Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή του δήμου, αποφάσισε ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος

ΔΗΜΟΣ-ΔΕΛΦΩΝ

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των προνοιακών υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς και της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, των σχολικών μονάδων της Τοπικής Κοινότητας Δελφών καθώς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άμφισσας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, την 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσηςπαγετού) που επικρατούν. Αυτό αποφάσισε η Δήμαρχος, Ελένη Ευσταθίου.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝTΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων για την Τρίτη 08/01/2019 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιόνια, παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες), που καθιστούν επικίνδυνη έως και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Αναστέλλεται, με απόφαση του Δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στην γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Παγγαίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού αύριο, Τρίτη 8/1/2019, λόγω παγετού, αποφάσισε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας.

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στον Παιδικό Σταθμό Σαμοθράκης, λόγω εκτεταμένης χιονοκάλυψης στο σύνολο του νησιού και παγετού, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τυχόν ατυχήματα.

ΘΑΣΟΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικούς Σταθμούς,Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Θάσου, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Έως τώρα, ο δήμαρχος Φλώρινας έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Παράλληλα, την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού. 

ΓΡΕΒΕΝΑ

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Α.&Α. και της Δ.Ε.Κ.Ε.Γ. του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστοί , λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Με απόφαση του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτρη Μάρκου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Μάλιστα στον Δήμο Φαρσάλων το ίδιο θα ισχύσει και για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Την αναστολή λειτουργίας του ∆ηµοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κεφαλοβρύσου, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουρίου 2019, λόγω ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Τη μη λειτουργία για αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών (παγετός), για την ασφάλεια των μαθητών και προς αποφυγή ατυχημάτων, αποφάσισε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Την έναρξη των μαθημάτων , την Τρίτη 8-1-2019 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κόνιτσας λόγω του έντονου παγετού , στις 9 :30 ., αποφάσισε ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παπασπύρου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ενημερώνουμε ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων  που πλήττουν το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με τον σχηματισμό παγετού και πυκνών χιονοπτώσεων, η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες καθίσταται δυσχερής και επισφαλής για τους μαθητές.

Για τους ανωτέρω λόγους διακόπτεται η λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών για αύριο 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αναφορικά την επανέναρξη των μαθημάτων. 

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, ανακοινώνει ότι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται, εξαιτίας του καιρικού φαινομένου που πλήττει τη χώρα,(με το όνομα «Τηλέμαχος»), αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων του Ασπρόπυργου για αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία με έδρα τον Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Από το Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 08-01-2019 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, που καθιστά επικίνδυνη και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία.

ΔΗΜΟΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ-ΠΥΛΗΣ

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων ανακοινώνεται ότι κατόπιν ενημέρωσης από τους αντίστοιχους Δήμους, αύριο, 8/1/2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.

Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, ενώ επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κατανόηση και ανοχή ως προς την ώρα προσέλευσης των μαθητών.

ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των υφισταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών. ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της παραλιακής ζώνης του Δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση). Η ίδια ανακοίνωση ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Όπως ανακοινώθηκε απ’ τους δυο δήμους, με απόφαση των δημάρχων Βασίλη Μαυρίδη και Παρασκευά Πατσουρίδη, τα σχολεία που μετά τις διακοπές για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς επρόκειτο να ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και όχι μόνο.

ΔΟΜΟΚΟΣ
Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

ΦΑΡΣΑΛΑ

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΣΕΡΡΕΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, κατά την οποία θα επικρατήσουν ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, αύριο Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού, θα παραμείνουν κλειστοί.

ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Το κλείσιμο όλων των σχολείων, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που λειτουργούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βισαλτίας για τις 08-01-2019, αποφάσισε η Δήμαρχος, Αγνή Δουβιτσα.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08-01-2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου, λόγω του έντονου παγετού, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Πολυμέρης Παναγιώτης.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση & ολικός παγετός) που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου, με απόφαση του Δημάρχου, Φώτη Αλεξάκου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού.

Μετά τους Δήμους Μουζακίου , Παλαμά, Αργιθέας και Σοφάδων και ο Δήμος Καρδίτσας γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

ΤΕΜΠΗ

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των παγετών παραμένουν σήμερα σχολεία στα νησιά του βορείου Αιγίου.

Σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων των αντίστοιχων δήμων κλειστά παραμένουν σήμερα: Στη Λέσβο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αγίας Παρασκευής, του Μανταμάδου, καθώς και της Νάπης. Στη Χίο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βολισσού, των Καρδαμύλων, του Αγίου Γεωργίου Συκούση και του Θολοποταμίου. Τέλος στην Ικαρία κλειστές πραμένουν όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Τα μοριοδοτούμενα Μεταπτυχιακά με ανοικτές αιτήσεις Δεκέμβρη - Γενάρη

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο: Οργάνωση - Σχεδιασμός Σχολικής Παράστασης

Εξ αποστασεως ΠΜΣ με ανοικτές αιτήσεις και 20 μόρια στους διορισμούς

Παιδεραστής ιερέας νεκρός από εκτελεστή που πλήρωσε ο πατέρας θυμάτων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Βίδα σε γεύμα από φοιτητική λέσχη
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
Τι ανακοίνωσε η υπεύθυνη μέριμνας για το απίστευτο περιστατικό στη φοιτητική λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;