Thumbnail
ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!

  • Γενική συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη 9 /1 στις 1.30μμ στο 4ΔΣ Άνω Λιοσίων
  • Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7/1 στις 12 στο Υπ Παιδείας
  • 24ωρη απεργία Παρασκευή 11/1 και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα βήματα των προκατόχων της, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προωθεί αντιδραστικά μέτρα μέσα στις γιορτές, ανοίγοντας προκλητικά ένα δήθεν διάλογο που διαρκεί όσο τα σχολεία είναι κλειστά! To ν/σχέδιο για το σύστημα προσλήψεων/διορισμών επιχειρεί να επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης σε κάθε βαθμίδα, εισάγει από την πίσω πόρτα την πιο τιμωρητική αξιολόγηση! Το ν/σχέδιο-έκτρωμα αποτελεί ακραία νεοφιλελεύθερη έκφραση των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιτάσσουν ΕΕ-ΟΟΣΑ-κεφάλαιο για το δημόσιο σχολείο και το μοντέλο του νέου εργαζόμενου. ΣΕΒ, ΟΟΣΑ, ΕΕ καθώς και όλο το πολιτικό προσωπικό του αστικού μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) μπορούν να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι! 

Το ν/σχέδιο δεν έχει καμία σχέση με τον διορισμό των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο που ασφυκτιά κάτω από τις μνημονιακές πολιτικές συρρίκνωσης και υποβάθμισης του. Το πλάνο των ελάχιστων διορισμών σε βάθος 3ετίας, από τη μια αποτελεί «δέσμευση» για υλοποίηση από τις επόμενες κυβερνήσεις – όποιες κι αν είναι αυτές- και από την άλλη είναι σταγόνα στον ωκεανό της αδιοριστίας, της ανεργίας και της ανασφάλειας χιλιάδων εκπαιδευτικών, αλλά και των εκρηκτικών αναγκών της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, το υπουργείο σπεύδει να διευκρινίσει ότι οι όποιοι διορισμοί δεν θα κατοχυρώνουν τη μονιμότητα, αλλά πιστό στο ν.3848, ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός θα μπαίνει σε διετή επιτήρηση και αξιολόγηση της εργασίας του ώστε να κριθεί «κατάλληλος-επαρκής» για τη θέση αυτή ή «ακατάλληλος-ανεπαρκής» και να απολυθεί!

Στην ουσία αυτό που επιχειρείται είναι η διαμόρφωση του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών - ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών! Το νέο σύστημα πρόσληψης θα οδηγήσει στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου εργαζόμενου, με τεράστιες ανατροπές στους πίνακες κατάταξης και θα αλλάξει το DNA του δημόσιου σχολείου. Με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε το υπουργείο κάθε δύο χρόνια ο ΑΣΕΠ θα καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να καταθέτουν το σύνολο των προσόντων που διαθέτουν και που απαιτούνται εκείνη τη χρονική στιγμή. Δίνεται μάλιστα η δυνατότητα τα προσόντα αυτά να διαφοροποιούνται από τον εκάστοτε υπουργό παιδείας ανά διετία. 
Προϋπηρεσία: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν στο δημόσιο σχολείο θα δουν τα χρόνια περιπλάνησης και ανασφάλειας να μοριοδοτούνται με κάτω από το 50% της συνολικής μοριοδότησης, ενώ το απαιτούμενο «ταβάνι» ορίζεται στους 120 μήνες! Οι κλειδωμένοι πίνακες της Διαμαντοπούλου επανέρχονται, χρόνια εργασίας διαγράφονται μεμιάς και στέλνεται σαφές μήνυμα ότι το αναφαίρετο δικαίωμα που κατοχυρώνει η εργασία πρέπει να καταργηθεί! Η εναλλαγή μεταξύ εργασίας-ανεργίας αποτελεί τη νέα «κανονικότητα» σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αστικές επιταγές. 

Πτυχίο-προσόντα: Την ίδια στιγμή το πτυχίο απαξιώνεται ολοκληρωτικά! Κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν κατοχυρώνεται σε αυτό, αντίθετα στο νέο τοπίο ακραίου ανταγωνισμού οι υποψήφιοι για εργασία οφείλουν να διαθέτουν δύο μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο, σεμινάρια 300 ωρών, ξένες γλώσσες, πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες! Εισάγεται, ταυτόχρονα, το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ως προαπαιτούμενο! Το παζάρι προσόντων ανοίγει «νέες επιχειρηματικές» δυνατότητες! Οι εργαζόμενοι θα μπουν σε ένα ατελείωτο κυνήγι κάθε λογής επί χρήμασι πιστοποιητικών, προκειμένου να φτιάξουν τον φάκελο τους, ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο. Το ταξικό προσοντολόγιο αποκλείει χιλιάδες συναδέλφους από αυτή τη δυνατότητα και αποδεσμεύει το κράτος από  την υποχρέωση να επιμορφώνει δωρεάν και με ίσους όρους τους εργαζόμενους! 

Αξιολόγηση: Το προσοντολόγιο δεν αφορά μόνο τους ελαστικά εργαζόμενους! Είναι προσοντολόγιο για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό! Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι όταν οι αναπληρωτές προκειμένου να εργαστούν θα πρέπει να έχουν περάσει από σκληρή ατομική αξιολόγηση και να κατέχουν πλήθος προσόντων, αντίστοιχων και περισσότερων από εκείνα που απαιτούνταν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, εκείνοι θα εξαιρεθούν! Το προσοντολόγιο είναι πλήρως εναρμονισμένο στο ΠΔ 152 για το πλαίσιο αξιολογικών κριτηρίων της επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση! Στα χνάρια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων που έδωσε το εκπαιδευτικό κίνημα απέναντι στα εξεταστικά του ΑΣΕΠ το ’98, την επιδίωξη για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και αναθεώρησης του άρθρου 16 το ’06, την απονομιμοποίηση και αδρανοποίηση στην πράξη του ν.3848 της Διαμαντοπούλου, την αποτροπή της αξιολόγησης του ‘13-‘14 του Αρβανιτόπουλου και του Μητσοτάκη, να συντρίψουμε τις επιδιώξεις τους!

Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Καλούμε τη ΔΟΕ: 

  • Να μη μείνει μόνο στο αίτημα για απόσυρση του ν/σχεδιου έκτρωμα. Οφείλει να  καταγγείλει καθαρά το προσοντολόγιο σε κάθε εκδοχή του και να διεκδικήσει διορισμό όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. 
  • Στο συγκεκριμένο σχέδιο αγώνα που ανακοίνωσε να διακηρύξει ότι έχει στόχο την αποτροπή  του νέου συστήματος πρόσληψης και θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Γι΄ αυτό είναι αναγκαία και ζητάμε να ορίσει ολομέλεια των προέδρων το Σάββατο 12/1. 
  • Να καλέσει σε πανεκπαιδευτικό αγώνα με τους καθηγητές και τους φοιτητές και μαθητές ενάντια στο σύστημα πρόσληψης και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • Καλούμε σε συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη 9 /1 στις 1.30μμ στο 4ΔΣ Άνω Λιοσίων για να πάρουμε αποφάσεις. 

Στηρίζουμε αποφασιστικά  :
•    το συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7/1 στις 12 στο Υπ Παιδείας για να δώσουμε το πρώτο μήνυμα στο Υπ Παιδείας
•    την Παρασκευή 11πμ στην 24ωρη απεργία τα σχολεία πρέπει να κλείσουν όλα και να συμμετέχουμε μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Το νέο σύστημα πρόσληψης και η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.