Thumbnail
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Σχετικά με τον απαράδεκτο και άδικο για τις σχολικές μονάδες της Π. Ε. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης διαμοιρασμό των χρημάτων για λειτουργικά και επισκευαστικά έξοδα που αποφάσισε η πλειοψηφία της Δ. Ε. Π. Πεύκης στη συνεδρίασή της στις 7 – 3 – 2019

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 – 3 – 2019 στις 12:00 στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25 Λυκόβρυση) συνεδρίαση της Δ. Ε. Π. Λυκόβρυσης – Πεύκης με τη συμμετοχή και την παρουσία των εξής μελών της Δ. Ε. Π. Λυκόβρυσης – Πεύκης: 

Πρόεδρος της Δ. Ε. Π. Λυκόβρυσης – Πεύκης: κος Πανταζής Παν. (Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης),
Καβρουματζής Κων/νος Δ/ντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, ως εκπρόσωπος της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας,
Λυμπερτού Μαρία Δ/ντρια Γυμνασίου Λυκόβρυσης, ως εκπρόσωπος της Δ/νσης Δ. Ε. Β΄ Αθήνας,
Πολυχρονιάδης Δημήτριος Εκπ/κός του 1ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, ως εκπρόσωπος του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου,
Κρητικός Χρ. (αντικαθιστώντας τον Κότσιφα Ανδρέα), ως εκπρόσωπος της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής),
Τζιμέας Γ. (αντικαθιστώντας τον Κελέκη Νικόλαο), ως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στη συνεδρίαση δεν προσήλθαν και δεν συμμετείχαν οι εξής: η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», η εκπρόσωπος της Δ΄ Ε.Λ. Μ. Ε. Ανατολικής Αττικής και η εκπρόσωπος του Εμπορικού – Επαγγελματικού Συλλόγου Λυκόβρυσης – Πεύκης.  

Στα θέματα της Η. Δ. ήταν η κατανομή του ποσού 52.470 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (Α΄ δόση των ΚΑΠ του έτους 2019) και με εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΠ και ομόφωνη απόφαση της ΔΕΠ δεχτήκαμε να συζητηθούν, ως έκτακτα θέματα, η κατανομή του ποσού των 106.361,98 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (ποσό προερχόμενο από Φ. Η. Χ. του έτους 2018) καθώς και η κατανομή ποσού 50.000 ευρώ για δαπάνες επισκευαστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (ποσό προερχόμενο και αυτό από Φ. Η. Χ. του έτους 2018). 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ (κος Πανταζής Π.) ζήτησε τις προτάσεις των παραβρισκόμενων – συμμετεχόντων εκπροσώπων των φορέων για τον τρόπο κατανομής διαμοιρασμού των ποσών ανάμεσα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Η πρόταση που καταθέσαμε (Σύλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) ήταν για όλα τα ποσά να υπάρξει ενιαίος και πάγιος τρόπος διαμοιρασμού ανάλογα με τον αριθμό των κτηρίων (αριθμό αιθουσών), των αριθμό των μαθητών κάθε βαθμίδας και την παλαιότητα των κτηρίων και με βάση αυτό διεκδικήσαμε την κατανομή όλων των παραπάνω ποσών σε ποσοστό 70% υπέρ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 30% υπέρ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Δυστυχώς με την πρότασή μας αυτή συντάχθηκε μόνο ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (κος Καβρουματζής Κ. – Δ/ντής του 2ου Δημ. Σχ. Πεύκης) ενώ όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων και ο Πρόεδρος της ΔΕΠ ψήφισαν ως εξής το διαμοιρασμό των ποσών:

Α) για τα 52.470 ευρώ της Α΄ κατανομής (μέσω ΚΑΠ) για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του έτους 2019 μοιράστηκαν 27.470 ευρώ για την πρωτοβάθμια και 25.000 ευρώ για τη δευτεροβάθμια (με ψήφους 4 υπέρ και 2 κατά),
Β) για το ποσό των 106.361,98 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες (μέσω Φ.Η.Χ. έτους 2018) μοιράστηκαν 56.361,98 ευρώ στην πρωτοβάθμια και 50.000 ευρώ στη δευτεροβάθμια με ψήφους (3 υπέρ – 2 κατά – 1 λευκό του Προέδρου της Δ.Ε.Π.),
Γ) για το ποσό των 50.000 ευρώ για επισκευαστικές ανάγκες (μέσω Φ. Η.Χ. του έτους 2018) μοιράστηκαν 30.000 ευρώ στην πρωτοβάθμια και 20.000 ευρώ στη δευτεροβάθμια (με ψήφους 4 υπέρ και 2 κατά). 

Θεωρώντας απαράδεκτο και άδικο τον τρόπο διαμοιρασμού των χρημάτων από τη ΔΕΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης και μη ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενόψει και της εφαρμογής της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο συγκεκριμένο Δήμο από το σχολικό έτος 2019 – 2020, και επιπρόσθετα εξαιτίας της παλαιότητας των κτηρίων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του ομώνυμου Δήμου αλλά και του αυξημένου αριθμού μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Λυκόβρυσης – Πεύκης εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο διαμοιρασμού των χρημάτων και καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς (Δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, φορείς και σωματεία που συμμετέχουν και εκπροσωπούνται στη ΔΕΠ Λυκόβρυησης – Πεύκης κ.λπ.)  να πάρουν θέση σε ότι αφορά την πρότασή μας για ενιαίο και πάγιο τρόπο διαμοιρασμού των χρημάτων από τη ΔΕΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης με βάση την πρόταση μας ανάλογα με τον αριθμό των κτηρίων (αριθμό αιθουσών), των αριθμό των μαθητών κάθε βαθμίδας και την παλαιότητα των κτηρίων κάθε βαθμίδας. 

Επίσης καλούμε τους φορείς που συμμετέχουν κατά νόμο στη ΔΕΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης να στέλνουν τις/τους εκπροσώπους τους στις συνεδριάσεις της ΔΕΠ, διότι τα ζητήματα που συζητούνται είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του ομώνυμου Δήμου.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα