Στο Παρίσι προσκεκλημένο το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας για τις επιτυχίες του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Edu Arctic
4ο ΓΕΛ Καρδίτσας

    Στο Παρίσι βρέθηκαν προσκεκλημένοι από τους διοργανωτές του καταληκτικού συνεδρίου (“Final conference”) του ευρωπαϊκού προγράμματος Edu arctic μία μαθήτρια κι ένας καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής βιολογίας κ. Στέλιος Αναστασόπουλος και η μαθήτρια της Γ΄ λυκείου Γλυκερία Μπούκη προσκλήθηκαν προκειμένου να παρουσιάσουν τις επιτυχίες του σχολείου της Καρδίτσας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα αλλά και την εμπειρίες τους στην Αρκτική.

     Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν το σχολείο τους, μέρος των εργασιών που κατατέθηκαν αλλά κυρίως μίλησαν για τις νίκες στους Διαγωνισμούς του Edu arctic το 2017 με τη μαθήτρια Βασιλική Δεληγιώργη (Α’ λυκείου τότε) και το 2018 με τις μαθήτριες Τριανταφυλλιά Βαϊοπούλου (Γ’ λυκείου) και Γλυκερία Μπούκη (Β’ λυκείου). Μοιράστηκαν τις εμπειρίες από την εξόρμηση στην Αρκτική, στα νησιά Φερόε (Δεληγιώργη, Αναστασόπουλος Αυγ. 2017) και στην αρκτική Νορβηγία (Βαϊοπούλου, Μπούκη, Αναστασόπουλος Αυγ. 2018).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 4ο ΓΕλ Καρδίτσας, με την επίβλεψη του κ. Αναστασόπουλου, συμμετείχε και στους τρεις (3) διαγωνισμούς του Edu arctic αποστέλλοντας είκοσι (20) συνολικά προτάσεις από 23 μαθήτριες/ές για επιστημονική έρευνα και καινοτόμες κατασκευές/εφαρμογές. Τρεις (3) από αυτές κέρδισαν το έπαθλο του ταξιδιού και άλλες επτά (7) κατάφεραν να μπουν στους τελικούς του διαγωνισμού το 2018 και 2019.

img_20190523_140746.jpg

     Στο περιθώριο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν αναρτημένα τα ερευνητικά πόστερ των μαθητριών Τριανταφυλλιάς Βαϊοπούλου (νικήτρια 2018), Μαρίας Τσιλομήτρου (φιναλίστ 2018 και 2019), Μελίνας Γιαννάκη (φιναλίστ 2019), Ελένης Κοτρώτσιου (φιναλίστ 2019). Ο κ. Αναστασόπουλος έλαβε επίσης μέρος, μαζί με συναδέλφους του από την Ευρώπη, σε πάνελ συζήτησης με θέμα «Bring research into the classroom – new perspectives - Φέρνοντας την επιστημονική έρευνα στην τάξη – προοπτικές» ενώ τιμήθηκε με συμβολικά δώρα για την δραστηριότητά του στο Πρόγραμμα. Οι διοργανωτές, επίσης, έδωσαν συμβολικά δώρα για τους φετινούς έξι (!) φιναλίστ του 4ου ΓΕΛ: Γιαννάκη Μελίνα, Κοτρώτσιου Ελένη, Νότος Στέφανος και Χρυσικού Ελισάβετ, Ντερέκα Ραφαέλα, Σιακάρα Αθανασία και Φίνου Ευαγγελία, Τσιλομήτρου Μαρία και Χρύσα.

     Το συνέδριο, που είχε τον χαρακτήρα τελικού απολογισμού του Edu arctic, περιελάμβανε χαιρετισμούς από τη πρεσβευτή της Γαλλίας για την Αρκτική κα Σεγκολέν Ρουαγιάλ, τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Αρκτικής (University of Arctic) κ. Lars Kullerud και βέβαια ομιλίες - παρουσιάσεις από επιστήμονες και εκπαιδευτικούς σχετικές με την έρευνα στην Αρκτική, τη σχέση εκπαίδευσης και αρκτικής αλλά και για τα σημαντικά οικολογικά προβλήματα που καταγράφονται σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, λόγω της ανθρωπογενούς δραστηριότητας.

     Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαΐου στο ιστορικό κτήριο της Πολωνικής Aκαδημίας Επιστημών του Παρισίου καθώς και στο Παν/μιο των Βερσαλλιών (UVSQ). Στο δεύτερο, oι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Latmos (Laboratoire Atmosphères, Milieux, Observations Spatiales) το οποίο συνεργάζεται άμεσα με την European Space Agency (ESA) παρέχοντας σημαντικά εξαρτήματα για δορυφόρους αλλά και για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS – International Space Station).

 

4ο ΓΕΛ Καρδίτσας

10.06.2019

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1