Μάγκυ Δούση: Η δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι ζήτημα δημοκρατίας 
Η Μάγκυ Δούση είναι υποψήφια βουλεύτρια στην Α' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κρίνονται πολλά. Ένα από αυτά είναι και το σημαντικό θέμα της Παιδείας. Το ζήτημα αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για το συναισθηματισμό που αναπτύσσεται συνήθως γύρω από αυτό το θέμα, αλλά επειδή έχει σοβαρές επιπτώσης στην κοινωνία, στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται και στάθηκε σθεναρά στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, εν αντιθέσει με τη Νέα Δημοκρατία που προκρίνει την ιδιωτική εκπαίδευση και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τι σημαίνει αυτο;

Η δημόσια και δωρεάν Παιδεία στη χώρα μας έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ανέλιξη των πολιτών, έδωσε τη δυνατότητα να εντάξει ένα μεγαλύτερο μέρος των πολιτών στην παραγωγική διαδικασία που συνεχώς αλλάζει και μεταμόρφωσε τη χώρα από αναπτυσσόμενη σε αναπτυγμένη. Η προηγούμενη κυβέρνηση συρρίκνωσε τον προϋπολογισμό για την Παιδεία, συγχωνεύοντας σχολεία, μειώνοντας το διδακτικό προσωπικό και τα υλικοτεχνικά μέσα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αντιστρέψει αυτήν την πορεία, όταν για πρώτη φορά ανοιξαν τα σχολεία χωρίς ελλείψεις και αύξησε τις δαπάνες για την έρευνα.

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Όπως έχει δείξει η ιστορική εμπειρία, η ένταξη των ιδιωτών σε έναν τομέα υποβαθμίζει το δημόσιο χαρακτήρα του, όπως συνέβη στην ενέργεια, στις αερομεταφορές και στις τράπεζες. Η αναμενόμενη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων Πανεπιστημίων θα αναδείξει δύο κατηγορίες μαθητών – φοιτητών, αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και στους υπόλοιπους που θα φοιτούν σε ένα υποβαθμισμένο δημόσιο.

Αυτή η μακρόχρονη πορεία της κοινωνικής ανέλιξης θα σταματήσει. Η δημόσια και δωρεάν Παιδεία λοιπόν ,είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ισότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, αλλά κυρίως είναι ζήτημα αξιοκρατίας.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια που θα παρέχουν αμφιβόλου ποιότητας πτυχία σε αυτούς που το αντέχουν οικονομικά, οι οποίοι θα ανταγωνίζονται με ίσους όρους τους φοιτητές που μόχθησαν για την εκπαίδευσή τους. Πως διασφαλίζεται η αξιοκραστία που τόσο ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία;

Τη στιγμή που υψώνονται τείχη στην κοινωνική κινητικότητα, δεν χωράνε πειράματα νεοφιλελεύθερου τύπου στην Παιδεία γιατί μπορεί να είναι μοιραία. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο