Thumbnail
Σύμφωνα με πληροφορίες, προανάκριση διενεργεί η Εισαγγελία, ενώ καταθέτουν μάρτυρες και παθόντες

Τη βιομηχανία παραγωγής πλαστών πτυχίων από Φροντιστήριο Υπολογιστών που παρείχε και εκμάθηση Ξένων Γλωσσών στη Λέσβο διερευνά η Εισαγγελία που σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» έχει ξεκινήσει προανάκριση, με δεκάδες μάρτυρες, παθόντες να καταθέτουν στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με μάρτυρες παθόντες, το τελευταίο διάστημα οι ίδιοι δέχτηκαν τηλεφώνημα από την ιδιοκτησία του Φροντιστηρίου, η οποία φέρεται να τους ζητούσε επίμονα να «επιστρέψουν» τα πτυχία ξένων γλωσσών που απέκτησαν για «διορθώσεις». Κάποιοι φέρονται να τα απέστρεψαν και κάποιοι άλλοι που συμβουλεύτηκαν δικηγόρο να μην το έκαναν, καθώς πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία.

Τι συνέβαινε εν τέλει; Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, σύμφωνα με μάρτυρες που επικοινώνησαν με το «Ν» όταν ο ΑΣΕΠ, σε δειγματοληψία που πραγματοποίησε για την πιστοποίηση των πτυχίων στα αγγλικά «τσίμπησε» ένα πλαστό από υποψήφιο, που το είχε υποβάλλει για προκήρυξη θέσης.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί, μεταξύ άλλων, από την προανάκριση που έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη είναι πού και πώς τυπώνονταν τα εν λόγω πλαστά πτυχία.

100% επιτυχία!

Φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τα πλαστά πτυχία να δίνονταν αβέρτα με το «φροντιστήριο» να εγγυάται… έτσι κι αλλιώς 100% επιτυχία! Παθόντες έχουν θορυβηθεί πάρα πολύ και στο κύκλο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών επικρατεί σούσουρο γιατί κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει για πρώτη φορά.

Αυτό που προκάλεσε δε καχυποψία, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλθηκε ότι οι εξετάσεις, οι επίσημες για την απόκτηση πτυχίου δεν γίνονταν στα συνήθη εξεταστικά κέντρα, όπου πηγαίνουν όλοι οι μαθητές συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά στο ίδιο το κέντρο. Μάλιστα κάποιοι σημειώνουν ότι κατά τη διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου, εντός του «φροντιστηρίου», είχαν αρκετή βοήθεια από την ιδιοκτησία.

Υπάρχουν δε και λίγες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλεται, όπου οι παθόντες ήταν εν γνώσει τους παθόντες, αποκτώντας έναν υψηλό τίτλο σε ξένη γλώσσα τη στιγμή που σε άλλο Κέντρο γλωσσών δεν είχαν κατορθώσει να φτάσουν σε πιο χαμηλά επίπεδα, θεωρώντας ότι «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»! Και εξαγριώνοντας βεβαίως τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Καθηγητές που είναι άψογοι επαγγελματίες και τηρούν κατά γράμμα τα όσα προβλέπει η τυπική διαδικασία για να αποκτήσουν οι μαθητές τους πιστοποίηση στις ξένες γλώσσες.

Πολλές περιπτώσεις

Το θέμα είναι ότι τα πλαστά πτυχία φαίνεται να αγγίζουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αρκετούς συμπολίτες μας και εργαζόμενους σε διάφορες δομές, όπου τα αγγλικά για παράδειγμα ήταν και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψή τους.

Πηγή: stonisi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο