Thumbnail
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Νεκτάριου Καζάνη

Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, την Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, το ΠΥΣΔΕ και τη Διοίκηση αποστέλλει ο Νεκτάριος Καζάνης, ΠΕ 83 Ηλεκτρολόγου – ΠΕ 04.05 Γεωλόγου, με αφορμή την τελευταία του τοποθέτηση σε σχολεία στα ορεινά του νομού.

Ο ίδιος κάνει λόγο για συνδικαλιστική-προσωπική «δίωξη», καθώς, όπως τονίζει, έχει οριστεί εκπρόσωπος της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας στην Δημοτική Επιτροπή παιδείας του Δήμου της Κάτω Αχαΐας για το σχολικό έτος 2019-2020.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον Νεκτάριο Καζάνη, είχε αποσταλεί έγγραφο με το οποί γνωστοποιούνταν ότι ο εκπαιδευτικός ήταν παράλληλα μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αυτή τη χρονιά πραγματοποιεί τη διατριβή του.

Με βάση τα παραπάνω, ο Νεκτάριος Καζάνης σημειώνει: «Θα έπρεπε λοιπόν και για συνδικαλιστικούς λόγους αλλά και για διευκόλυνση να τοποθετηθώ πρώτα έστω και για μία (1) ώρα έστω στα σχολεία της Πάτρας η της Αχαΐας που είχα δηλώσει και μετά να με διαθέτατε στην ορεινή Αχαΐα».

Ο εκπαιδευτικός επισημαίνει παράλληλα ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί συνέχεια άλλων δύο πολύ συγκεκριμένων αποφάσεων που τον στοχοποιούσαν.

Αναλυτικά η επιστολή:

Του Νεκτάριου Καζάνη Εκπαιδευτικού

ΠΕ 83 Ηλεκτρολόγου – ΠΕ 04.05 Γεωλόγου

Μεταπτυχιακού φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΘΕΜΑ :  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  «ΔΙΩΞΗ»

Αγαπητοί συνάδελφοι θα μπω στο θέμα μου ευθέως και χωρίς Περιστροφές.

Κατά την τελευταία μου τοποθέτηση από το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας με την υπ αριθμό Πράξη 54/26-09-2019 ΠΥΣΔΕ τοποθετήθηκα στην Δάφνη Καλαβρύτων με διάθεση στην Ψωφίδα και την Κλειτορία.

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα σχολεία της ορεινής Αχαΐας, κάθε άλλο μάλιστα τα έχω υπηρετήσει επί σειρά ετών και θα χαρώ και φέτος να τα υπηρετήσω ξανά .

Εξ άλλου με την προϋπηρεσία μου, δεκαέξι συναπτά έτη στον Ιδιωτικό Τομέα με ένσημα Βαρέα  κολλημένα στο ΙΚΑ (Σε χημική Βιομηχανία, στην κατασκευή της μικρής Περιμετρικής, στην κατασκευή του λιμανιού του Αστακού και στην κατασκευή και συντήρηση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου ως Μόνιμος Μηχανικός μέχρι που έδωσα ΑΣΕΠ και διορίστηκα στην Εκπαίδευση) και 10 χρόνια στον Δημόσιο Τομέα ως εκπαιδευτικός εξ αυτών (Δύο χρόνια στην Ιεράπετρα νομού Λασιθίου ένα χρόνο στο Κιάτο νομού Κορινθίας ένα χρόνο στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, τρεισήμισι χρόνια στην ορεινή Αχαΐα Δάφνη – Ψωφίδα και τα υπόλοιπα χρόνια στην πεδινή Αχαΐα με ταυτόχρονη υπηρεσία σε Αίγιο και κάτω Αχαΐα στα ΕΠΑΛ και τα ΙΕΚ) έχω δώσει δείγματα γραφής.

Γνωρίζατε λοιπόν και εσείς μα πολύ περισσότερο οι Αιρετοί ότι η ‘Α ΕΛΜΕ Αχαΐας με έχει ορίσει ως εκπρόσωπο του σωματείου στην Δημοτική Επιτροπή παιδείας του Δήμου της Κάτω Αχαΐας για το σχολικό έτος 2019-2020 καθώς επίσης γνωρίζατε με έγγραφο που σας έχω στείλει ότι είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αυτή την χρονιά κάνω την Διατριβή μου.

Θα έπρεπε λοιπόν και για συνδικαλιστικούς λόγους αλλά και για διευκόλυνση να τοποθετηθώ πρώτα έστω και για μία (1) ώρα έστω στα σχολεία της Πάτρας η της Αχαΐας που είχα δηλώσει και μετά να με διαθέτατε στην ορεινή Αχαΐα.

Έτσι θα ανήκα στην Α ΕΛΜΕ Αχαΐας και θα επιτελούσα το έργο μου στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου της Κάτω Αχαΐας όπως έκανα και τα προηγούμενα  έτη στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου της Πάτρας.

ekpaideutikos

Αυτή την διαδικασία την γνωρίζει καλά και η διοίκηση και οι αιρετοί και την ακολουθούν για συναδέλφους που στέλνονται στα ορεινά διότι βοηθούνται και οικονομικά στα οδοιπορικά, διαδικασία που θα ήθελα να επισημάνω στους καιρούς που ζούμε θα έπρεπε να ακολουθεί το ΠΥΣΔΕ για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που στέλνονται στα ορεινά και το λέω με πλήρη συνείδηση των χρόνων που έχω υπηρετήσει στην ορεινή Αχαΐα και σε δύσκολες εποχές.

Βεβαίως η απόφαση αυτή δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία αλλά κατόπιν δύο πολύ συγκεκριμένων και σημειολογικά και ουσιαστικά προσπαθειών αποκλεισμού μου από τα κοινά και την διαβούλευση .

Μία προσπάθεια από την διεύθυνση όπου σε προγραμματισμένη συνάντηση και ταυτόχρονα Παράσταση Διαμαρτυρίας  της Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας στην ΔΙΔΕ Αχαΐας  Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας πρότεινε να φύγουν από την αίθουσα όσοι δεν είναι μέλη του Δ.Σ.  για να μην ακούσουν την συζήτηση.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν από τον Πρόεδρο της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας όπου στο προγραμματισμένο ανοικτό Διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας 16/9/2019 επέμεινε να περάσουν έξω όλοι οι συνάδελφοι που κάθε Δευτέρα συμμετέχουμε και ότι τα θέματα και τις διαβουλεύσεις θα τις ακούνε μόνο τα μέλη του Δ.Σ.

Όσον αφορά τους Αιρετούς οι οποίοι κάθε φορά έχουν έτοιμη την απάντηση ότι μειοψήφησαν χωρίς να έχουν κανένα αποτέλεσμα θα ήθελα να αντιτείνω ότι δεν έχω  δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια καμία καταγγελία να βγαίνει δημοσίως για καμία διαφωνία, και θυμίζω ότι κάποτε σε δύσκολα χρόνια υπήρχαν αιρετοί που ύψωναν και την φωνή και το ανάστημα τους.

Ζητώ και θα αιτηθώ με ένσταση την Δευτέρα  30/9/2019  προς το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας.

Να ληφθεί  υπόψη από το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας η απόφαση της ΕΛΜΕ να με ορίσει εκπρόσωπο στο Δήμο της κάτω Αχαΐας και να με τοποθετήσουν έστω και για μία από τις είκοσι μία ώρες του ωραρίου μου σε κάποιο από τα 90  σχολεία της Πάτρας ή της Κάτω Αχαΐας.

Εν συνεχεία να με πάνε με διάθεση και στην Δάφνη και στην Ψωφίδα και στην Κλειτορία και στον Έβρο ακόμα για να κλείσω το Ωράριο μου .

Σε κάθε περίπτωση Δηλώνω ότι σαν Αχαιός Καθηγητής θα παρακολουθώ κάθε Δευτέρα το Συμβούλιο και τις «ανοικτές διαδικασίες» της Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας και θα ενημερώνω τους συναδέλφους .

Επίσης αν αποκλειστώ από την επιτροπή Παιδείας του Δήμου λόγω της  επιλογής της διοίκησης θα καταθέσω την άποψη μου την οποία έχω καταθέσει κατά καιρούς και την προηγούμενη χρονιά που εργαζόμουν στο ΕΠΑΛ της κάτω Αχαΐας στην Διοίκηση και δεν έλαβα απάντηση για θέματα του σχολείου, στον Δήμο της κάτω Αχαΐας γραπτώς ως απλός πολίτης αλλά και ως καθηγητής με παρελθόν παρόν και μέλλον στο ΕΠΑΛ της κάτω Αχαΐας.

Ενημερωτικά την Παρασκευή 27/09 /2019  στις 8:35 πμ έκανα πράξη ανάληψης στην τιμημένη Δάφνη Καλαβρύτων και αίτηση για Δάνειο στην Τράπεζα Πειραιώς για αγορά Δεύτερου Οικογενειακού Αυτοκινήτου.

Με εκτίμηση

Καζάνης Νεκτάριος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός