Thumbnail
Τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, με αφορμή το ζήτημα της φοίτησης προνηπίων σε παράρτημα Νηπιαγωγείου.

Καταγγελία για παράνομη ίδρυση παραρτημάτων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Πεύκης δημοσιεύει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Όπως επισημαίνεται, Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν μεταξύ των 13 Δήμων που εξαιρέθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, από την εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ενώ, «με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής δεν έγιναν δεκτές αίθουσες ελαφριάς προκατασκευής που είχε αποφασίσει και χρηματοδοτήσει το ΥΠΑΙΘ να εγκατασταθούν σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κτηριακές ανάγκες των Νηπιαγωγείων».

Όμως, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, ο Δήμος «κατέληξε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παραχωρήσει δύο αίθουσες, εντός Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού της Πεύκης, για τη δημιουργία παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Πεύκης». Στο εν λόγω παράρτημα φοιτούν προνήπια που είχαν εγγραφεί στα νηπιαγωγεία της πόλης.

Όμως, η δομή «στερείται κάθε είδους νομιμότητας σε ό,τι αφορά την ίδρυση και λειτουργία» της, ενώ «εγείρονται σημαντικά θέματα ασφάλειας για τα προνήπια».

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

Με πρόσφατη απόφαση του ΥΠΑΙΘ (Αύγουστος 2019) εξαιρέθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, 13 Δήμοι της χώρας από την εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης, με βάση τον νόμο 4521/2018, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μάλιστα στον συγκεκριμένο Δήμο με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής δεν έγιναν δεκτές αίθουσες ελαφριάς προκατασκευής που είχε αποφασίσει και χρηματοδοτήσει το ΥΠΑΙΘ να εγκατασταθούν σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής (περίπτωση 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κτηριακές ανάγκες των Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενόψει της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στον συγκεκριμένο Δήμο.

Αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης στάσης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και της παντελούς έλλειψης διάθεσης συνεργασίας του ομώνυμου Δήμου με το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση έως τις 7 Ιουλίου 2019 ήταν να εξαιρεθεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης από την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2019 – 2020 και δεκάδες προνήπια να μείνουν εκτός δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Επειδή όμως, όπως αποκαλύφθηκε, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των προνηπίων της πόλης εντάσσοντάς τα στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κατέληξε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παραχωρήσει δύο αίθουσες, εντός Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού της Πεύκης, για τη δημιουργία παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Πεύκης καλύπτοντας έτσι ανάγκες φοίτησης προνηπίων της Πεύκης που είχαν εγγραφεί στα νηπιαγωγεία της πόλης (2ο & 4ο Νηπιαγωγεία Πεύκης).

Το συγκεκριμένο παράρτημα νηπιαγωγείου στερείται κάθε είδους νομιμότητας σε ό,τι αφορά την ίδρυση και λειτουργία του αναφορικά με την απόφαση που έπρεπε να έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης και να έχει κοινοποιηθεί στο ΥΠΑΙΘ προκειμένου εκείνο να προβεί στην ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου παρατήματος με δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ.

Επίσης επειδή οι αίθουσες που στεγάζεται το συγκεκριμένο παράρτημα βρίσκονται σε όροφο (1ο όροφο) του Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού Πεύκης εγείρονται σημαντικά θέματα ασφάλειας για τα προνήπια που φοιτούν σε αυτό.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ για όλες τις παραπάνω παράνομες ενέργειες το ΥΠΑΙΘ και την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και για άλλη μια φορά διατρανώνει την εκπεφρασμένη θέληση και απόφαση του κλάδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (απόφαση της 88ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε.) για άμεση και καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης σε ολόκληρη την επικράτεια με αντίστοιχες σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές υποδομές και διορισμούς νηπιαγωγών ώστε όλα τα νήπια και προνήπια της χώρας (ηλικίας 4 – 6 ετών) να φοιτούν στο Δημόσιο & δωρεάν Νηπιαγωγείο.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να πάψουν να παρανομούν ικανοποιώντας τα παράνομα και πολλές φορές παράλογα αιτήματα των Δημοτικών Αρχών που πρόσκεινται στον πολιτικό χώρο της κυβέρνησης και να προτάξουν την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζόμενων και της κοινωνίας για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου – δημοκρατικού και ανοιχτού σε όλα τα παιδιά που κατοικούν στη χώρα αυτή Δημόσιου & δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος μακριά από την λογική της εμπλοκής των Δήμων και των ιδιωτικών συμφερόντων.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε, να επιληφθεί άμεσα του συγκεκριμένου θέματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαγιά
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
Πώς μπορούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι και οι νονοί να εισπράττουν 500 ευρώ από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»;
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»