Ημέρα Ανοιχτού Σχολείου στο πλαίσιο του έργου OSOS
Ανακοίνωση του ΙΕΠ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Ημέρα του Ανοιχτού Σχολείου» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του έργου H2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»), με τη συμμετοχή συντονιστών/συντονιστριών και μελών των παιδαγωγικών ομάδων, καθώς και μαθητών/τριών από τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα OSOS (βλ. http://www.iep.edu.gr/el/europaika-seekseliksi/osos).

Προηγήθηκαν οι κεντρικές ομιλίες με αντικείμενο: «Τα Ανοιχτά Σχολεία ως Οικοσυστήματα Μάθησης», μεταξύ των οποίων ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειδική αναφορά στο Ανοιχτό Σχολείο παρουσίασε η ομιλία: «Ανοικτό σχολείο και κοινωνία, συνέργιες στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης για την Αειφορία: από τη Θεωρία στην Πράξη». Στη συνέχεια, τα σχολεία συμμετείχαν ενεργά κατά την υλοποίηση της παράλληλης συνεδρίας με θέμα: «Ανοιχτά σχολεία σε δράση», κατά την οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά επιλεγμένες δράσεις των παρακάτω σχολείων: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, 26ο 12/θ & 29ο Δ.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ, 1ο ΓΕ.Λ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, 3/θ & 12/θ ΡΑΛΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ., 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΓΕ.Λ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ, 1ο Δ.Σ. ΣΠΑΤΩΝ & 3ο Δ.Σ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, E.E.E.E.K ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Το συνέδριο, που έλαβε χώρα στην Παλλήνη Αττικής, διοργανώθηκε εκ μέρους του ΙΕΠ από τις κ.: Γ. Φέρμελη-Σύμβουλο Α΄ και Υπεύθυνη του έργου, Ε. Παπαδοπούλου-Σύμβουλο Β΄, και τον κ. Κ. Στουραΐτη-Σύμβουλο Α΄, και από πλευράς Ελληνογερμανικής Αγωγής από τους κ.: Σοφοκλή Α. Σωτηρίου-Υπεύθυνο έργου, Νίκο Ζυγουρίτσα-Υπεύθυνο του μηχανισμού υποστήριξης των σχολικών κοινοτήτων του έργου και Στέφανο Χερουβή-Υπεύθυνο του παιδαγωγικού σχεδιασμού του έργου.

Οι Εκπαιδευτικοί-Συντονιστές/Συντονίστριες και τα Μέλη των Παιδαγωγικών ομάδων από τα σχολεία του έργου, εκτός από την ενημέρωση που έλαβαν, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο μεταξύ τους και με τους/τις εισηγητές/τριες, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται της θεματικής του Ανοικτού Σχολείου και ειδικότερα για τα σχέδια εργασίας και τις κοινότητες μάθησης, που έχουν ήδη υλοποιηθεί κατά τα δύο συναπτά έτη 2017-2018 και 2018-19, καθώς και για τις δράσεις που προγραμματίζονται για το τρέχον και τελευταίο έτος εφαρμογής του έργου 2019-2020.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;
Για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ως προς την συμπεριφορά του διευθυντή του Γυμνασίου Σήμαντρων – Η ερώτηση της βουλευτή
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;