education 1280
Κάνουμε έκκληση σε όλους έχουν διοικητική και επιστημονική – παιδαγωγική ευθύνη να σταματήσουν τη διαχείριση της μιζέριας.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συγχωνευτούν συνολικά 5 τμήματα σε Γυμνάσια και ΓΕΛ της Μαγνησίας, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί εκπαιδευτικό προσωπικό και να μειωθούν ελάχιστα οι πολύ μεγάλες ελλείψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν από την αρχή του σχολικού έτους.

Οι αλλαγές αυτές θα επιφέρουν μετακινήσεις και αλλαγές αναθέσεων εκπαιδευτικών, που θα επηρεάσουν  την εκπαιδευτική λειτουργία πολύ περισσότερων σχολείων, με προφανείς αρνητικές συνέπειες.

Αποκλειστικά υπεύθυνη για τον ορισμό των τμημάτων, τις κατανομές μαθητών και εν μέρει για τις μεταγραφές είναι η διοίκηση, που αν είχε κάνει λάθη, όφειλε έγκαιρα να τα διορθώσει.

Είναι  απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας και τα τοπικά διοικητικά του όργανα, που υποτίθεται ενδιαφέρονται για την «ποιότητα» της εκπαίδευσης των μαθητών να καθυστερούν την πρόσληψη των αναγκαίων αναπληρωτών και να επιφέρουν αναστάτωση στο προγραμματισμό και ευρύτερα τη λειτουργία πολλών σχολείων. Η εκπαιδευτική διοίκηση δεν μπορεί να βλέπει μόνο νούμερα και να μοιράζει μαθητές λες και είναι πράγματα, πέρα από συνθήκες, ανάγκες και αξίες που οφείλουμε να υπηρετούμε. Για παράδειγμα είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζουμε παιδιά μετακινούμενων πληθυσμών όπως οι ρομά μόνο ως αλλαγές εγγραφών στο “myschool”.

Κάνουμε έκκληση σε όλους έχουν διοικητική και επιστημονική – παιδαγωγική ευθύνη να σταματήσουν τη διαχείριση της μιζέριας. Μπορεί να μην πάρουν συγχαρητήρια από το Υπουργείο, αλλά θα ανταποκριθούν στο παιδαγωγικό τους καθήκον. Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδη να αφήσει του επικοινωνιακούς ελιγμούς και να πάρει επιτέλους τις ευθύνες του.

Να μην γίνουν οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και να ανακληθούν αν έγιναν ήδη έγιναν μετά τις «αυστηρές προειδοποιήσεις» του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Δοδοντσάκη. Οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ δεν θα συναινέσουν σε καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού λόγω συγχώνευσης αυτήν την περίοδο και καλούμε το ίδιο να συνεχίσουν να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!