Thumbnail
Με «λουκέτο» απειλούνται το 7ο Γυμνάσιο και το 8ο ΓΕΛ «Εστία» της Νέας Σμύρνης λόγω της πολιτικής συγχωνεύσεων - Τι καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Στροφή στη Νέα Σμύρνη»

Με λουκέτο απειλούνται δύο δημόσια σχολεία της Ν. Σμύρνης με 500 μαθητές. Το θέμα φέρνει αιφνιδιαστικά η Δημοτική Αρχή μετά από σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. Ο εφιάλτης της συγχώνευσης σχολείων επιστρέφει; «Το θέμα ήρθε εκβιαστικά. Μιλάμε για 500 παιδιά σε ένα ιστορικό σχολείο με εξαιρετικό διδακτικό έργο» είπε στις Στο Κόκκινο, ο Θέμης Παυλόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Στροφή» στη Ν. Σμύρνη.

Το 7Ο Γυμνάσιο και το 8ο ΓΕΛ «Εστία» Ν. Σμύρνης, είναι τοπόσημο που το υποστηρίζει η τοπική κοινωνία. Γι αυτό και η τοπική κοινωνία ενεργοποιήθηκε άμεσα, όπως και η εκπαιδευτική κοινότητα και φυσικά τα ίδια τα παιδιά που απειλούνται με μεταστέγαση.

Το θέμα ήρθε με έναν εκβιαστικό τρόπο. Μιλάμε για 500 παιδιά, σε ένα ιστορικό σχολείο που προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εκπαίδευσης.

Σήμερα μας ήρθαν πάλι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δευτέρα 25 Νοέμβρη και βλέπουμε πάλι ότι το 10ο θέμα είναι οι προτάσεις για μεταβολές των σχολικών μονάδων της Ν. Σμύρνης. Την Τετάρτη, όμως, στις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος με όλους τους φορείς, είπε ότι το έφερε μόνο προς συζήτηση και δε θα το επανέφερε.

Προφανώς δέχεται πιέσεις από τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης για μείωση των δαπανών στην Παιδεία. Και οι κυβερνητικές επιλογές βρήκαν ευήκοα ώτα στην δημοτική αρχή που δεν δίστασε να ενεργοποιήσει το ζήτημα.

Το 8ο γυμνάσιο και το 7ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, παράγουν πολύ υψηλού επιπέδου διδακτικό έργο. Το 2014 ξανααπειλήθηκαν με συγχώνευση και λουκέτο. Ο Δήμαρχος ήθελε να μειώσει το κόστος του ενοικίου, καθώς από το 2010 η σχετική δαπάνη έχει περάσει στους Δήμους από τις Περιφέρειες. Το κτίριο ανήκει στο Ίδρυμα της Εστίας της Ν. Σμύρνης και όντως το ενοίκιο είναι μεγάλο. Όμως και η δημοτική αρχή δεν έχει προσέλθει σε διάλογο με το ίδρυμα. Εμείς στην δημοτική παράταξη «Στροφή», λέμε ότι πρέπει τα σχολεία να παραμείνουν εκεί και οι δύο πλευρές να προσέλθουν σε διάλογο.

Τώρα, η δημοτική αρχή φέρνει εκβιαστικά το θέμα της συγχώνευσης θέλοντας να επωφεληθεί από την σπουδή του υπουργείου Παιδείας και προτιμά να μεταφέρει τα παιδιά σαν τσουβάλια σε άλλα σχολεία για να εξοικονομήσει κονδύλια για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Δήμου. Βρήκε, λοιπόν, την αφορμή, έκανε μια πρόχειρη αποτίμηση των αιθουσών σχολείων όλης της Ν. Σμύρνης και παρουσίασε ως κενές αίθουσες που εμείς δεν τις γνωρίζουμε καν.

Πηγη: Στο κόκκινο 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο