Κίσσαμος: Θα δοθούν λυόμενα στους μαθητές - Το σχολείο καταστράφηκε από σεισμό
Με 27 προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες θα στεγάζονται προσωρινά οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου, ύστερα από έγκριση για την προμήθειά τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές

Το ΔΣ της εταιρίας συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και μετά την άμεση έγκριση που δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών, προχώρησε ομόφωνα στην απόφαση για την προμήθεια των προκάτ.

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", η προμήθεια, που έχει προϋπολογισμό 432.000 ευρώ (προ ΦΠΑ), θα εκτελεστεί με προσφυγή στις προβλεπόμενες από τον νόμο συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να συντομευθεί το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανακούφιση του προβλήματος που προέκυψε μετά τον χαρακτηρισμό του σχολικού συγκροτήματος ως ακατάλληλου.

«Στεκόμαστε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και εργαζόμαστε με σοβαρότητα, ώστε, με την ίδια ταχύτητα, να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση και ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα επιλύσει μόνιμα το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Καστέλι με σεβασμό στο περιβάλλον, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ζημιές τις οποίες υπέστη το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονταν τα δύο σχολεία, κατά τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου, αποφασίστηκε η κατεδάφισή του και η κατασκευή νέου κτιρίου για τα δύο σχολεία. Ωστόσο, μέχρι και την ανέγερση του νέου κτιρίου, τα δύο σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε προκάτ αίθουσες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!