Thumbnail
Σημαντική η συμβολή του, από το 1985, μαζί με τους: Βασίλη Φίλια, Ευτύχη Μπιτσάκη, Χάρη Σακελλαρίου στο περιοδικό «Τα Εκπαιδευτικά»

Με θλίψη η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων πληροφορήθηκε τον θάνατο του διαπρεπούς ιστορικού μελετητή της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας και συγγραφέα σχολικού εγχειριδίου, Φανούρη Κ. Βώρου. Ο Φ. Κ. Βώρος γεννήθηκε το 1932 στο Ληξούρι, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε στην Αθήνα φιλολογία και ιστορία, στο Εδιμβούργο φιλοσοφία, απ᾿ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D). Υπηρέτησε 14 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Βόνιτσα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη).

Το 1976 διορίστηκε στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμόρφωσης (Κ.Ε.Μ.Ε.), το οποίο μετεξελίχθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αφυπηρέτησε ως Επίτιμος Σύμβουλος.

Δημοσίευσε περίπου 20 βιβλία, τα οποία αναφέρονται σε θέματα ιστορίας, φιλοσοφίας, εκπαίδευσης και πολυάριθμα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και λήμματα σε εγκυκλοπαίδειες.

«Λένε πως όλα τα μεγάλα έργα, όλες οι όμορφες ιδέες, όλα τα ωραία στη ζωή κάποτε τελειώνουν…» σημειώνεται στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα των εκπαιδευτικών (http://www.taekpaideutika.gr/).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα