paidia koronoios
Του Άγγελου Τζίτζιρα*

Μαθητές και καθηγητές βρίσκονται σε καραντίνα με πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία – αν και προκύπτουν και μερικά θετικά και κυρίως η απόλυτη διαπίστωση ότι λείπουν δεξιότητες μαθητών και εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες και στον ψηφιακό κόσμο, δεξιότητες που δίνουν νέα πνοή στην εκπαίδευση, και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με συγκροτημένο τρόπο.

Μερικά από τα θετικά αποτελέσματα θα έλεγε κανείς είναι ότι πλέον η ΝΔ ως κυβέρνηση αναγκάστηκε να υιοθετήσει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ που είχαμε ξεκινήσει από το 2009 για την εκπαίδευση μέσω διαδικτύου ξεκινώντας τα τηλεμαθήματα (με όσα μεγάλα προβλήματα έχει σήμερα η τηλεκπαίδευση π.χ. ότι δεν έχει ξεκινήσει σε όλα τα σχολεία). Βέβαια εκτός αυτού οι μαθητές έχουν χρόνο για ξεκούραση και διάβασμα για τις πανελλήνιες, εφόσον όπως  φαίνεται οι πανελλήνιες θα αναβληθούν για Ιούλιο με Σεπτέμβριο (;).

Μερικά από τα αρνητικά είναι πως οι μαθητές ιδιαίτερα οι νεότερες ηλικίες χάνουν την επαφή με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η επιστροφή στα σχολεία για αυτούς. Εκτός αυτού όσο θετική και να είναι η μεταφορά των πανελληνίων για πιο μετά είναι και αρνητική, εφόσον άλλοι μαθητές έχουν ήδη κανονίσει το πως ήθελαν το καλοκαίρι τους άλλοι για να πιάσουν μια δουλειά ώστε να μαζέψουν στην άκρη ένα χρηματικό ποσό και γενικά για να ξεκουραστούν μετά από όλο αυτό το άγχος.

Γενικά η καραντίνα έχει φέρει πρωτίστως αρνητικά αποτελέσματα για τα οποία πολλοί μαθητές ειδικά αυτοί οι οποίοι θα δώσουν πανελλήνιες έχουν βρει πως θα τα καταπολεμήσουν ως έναν βαθμό, αφού είναι πιο εξοικειωμένοι στις νέες τεχνολογίες από τις μεγαλύτερες ηλικίες και άρα με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορέσουν να μείνουν σπίτι .

Βέβαια οι μαθητές ανεξάρτητα από την ηλικία επιθυμούν να έχουν το καλοκαίρι για να ξεκουραστούν ή να κάνουν ότι επιθυμούν και λογικό εφόσον ιδικά στην Ελλάδα ο καιρός το καλοκαίρι είναι ανυπόφορος και αδύνατο για να μείνει κάποιος σε μια τάξη.

Το υπουργείο, αν και δεν γίνεται να ανοίξει τα σχολεία, μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες μεταξύ τους όπως πχ ένα χρηματικό ποσό ως προς τις οικογένειες με παιδιά οι οποίες δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι ή σταθερό υπολογιστή. Εκτός αυτού χρειάζεται ένα σύστημα εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου, το οποίο όντως θα μπορέσει να αντέξει όλο αυτό τον μεγάλο αριθμό μαθητών και καθηγητών οι οποίοι θα συνδέονται σε αυτό.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι σοβαρή και το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, όχι μόνο να παίρνει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά την ίδια ώρα να παίρνει μέτρα για τους μαθητές και τους οικονομικά αδύναμους.

 

 

[i] Μαθητής Γ΄ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου,

μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές