Thumbnail
Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Το σχολικό έτος έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτέμβρη, με το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ότι τα σχολεία ξεκινάνε “κανονικά” χωρίς “κενά και ελλείψεις”. Η "κανονικότητα" όμως, που υποσχόταν η κυβέρνηση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα καθώς, αφού έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας μετά το άνοιγμα των σχολείων -  βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του Οκτώβρη - οι ελλείψεις στα σχολεία παραμένουν.    

Από τα σχολεία της Ηλείας ( Γυμνάσια, ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, Ειδικής Αγωγής, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης), λείπουν τουλάχιστον 40 εκπαιδευτικοί (θεολόγοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι, αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, καλλιτεχνικών, οικονομίας, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι και μουσικοί). Φτάσαμε στις 29 Οκτώβρη και τα διάσπαρτα κενά, επίσης, παραμένουν σε πολλά σχολεία της Ηλείας (Αρχαία Ολυμπία, Ανδρίτσαινα, Βασιλάκι, Κρέστενα, Φιγαλεία, Ζαχάρω, Καράτουλα, Γούμερο, Λάλα, Ανδραβίδα, Τραγανό, Σιμόπουλο, Πανόπουλο, σε Γυμνάσια και ΓΕΛ του Πύργου και της Αμαλιάδας καθώς και στα ΕΠΑΛ Κρεστένων – Πύργου - Αμαλιάδας και Λεχαινών).

Η υπάρχουσα  κατάσταση δημιουργεί  προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση στα αντίστοιχα αντικείμενα και, ταυτόχρονα, τα κατηγοριοποιεί σε προνομιούχα και μη προνομιούχα! Υπάρχουν σχολεία στα οποία αυτή τη στιγμή οι μαθητές δεν διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες εις βάρος τους, να αδικούνται κατάφωρα και να υπονομεύεται βάναυσα το δικαίωμά τους στις ίσες ευκαιρίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική που εφάρμοσαν στην παιδεία  οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υποταγμένη στις νεοφιλελεύθερες  επιταγές  και τα κελεύσματα των δανειστών αδιαφορεί για τις ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Τα κενά είναι μία από τις όψεις του συνολικότερου σχεδίου που προωθείται στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει την υποχρηματοδότηση, τη δημιουργία περισσότερων εκπαιδευτικών και εξεταστικών φραγμών,  το πέρασμα ολόκληρων τομέων στην ιδιωτική πρωτοβουλία  και τους χορηγούς, τη διάλυση του ενιαίου χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο αυτής της πολιτικής και διεκδικούμε:

  • Να διασφαλιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!
  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά που υπάρχουν  στα σχολεία!  
  • Να γίνουν επιτέλους μόνιμοι μαζικοί διορισμοί των πάνω από 25.000 αναπληρωτών συναδέλφων, που δουλεύουν ως και 17 χρόνια ως αναπληρωτές (!), για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο