Thumbnail
Ανακοίνωση από το ΣΕΠΕ Αιγάλεω - Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προς: Δήμο Αιγάλεω, Ένωση Γονέων Αιγάλεω, Συλλόγους Γονέων Δημοτικών Σχολείων Αιγάλεω, τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, Γ΄ Δ/νση Π.Ε Αττικής, τα μέλη του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω με έκτακτη συνεδρίασή του και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω κατά τη συγκρότησή του, αποφάσισε

1. Να ασκήσει πίεση στο Δήμο έτσι ώστε να βρεθούν ασφαλή κτίρια για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία που θα μεταστεγαστούν (17Ο  Δ.Σ, Ειδικό Δημοτικό,7ο Δ.Σ ,11ο Δ.Σ και 15Ο  και 29Ο  Νηπιαγωγεία) προσωρινά .σε πρωινό ωράριο.

2. Να στηρίξει την θέση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω για προσωρινή μεταστέγαση στο πρώην 15ο και νυν Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπ/γείο Αιγάλεω και ταυτόχρονα να στεγαστούν τάξεις του 7ου Δ.Σ στον δεύτερο όροφο του ίδιου κτιρίου. Να γίνουν όσες παρεμβάσεις χρειάζονται για να συστεγαστούν προσωρινά τα δυο σχολεία.

3. Να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να λυθεί επιτέλους το  πρόβλημα που χρονίζει και αφορά την ολική ανακατασκευή του προαναφερομένου κτιρίου ώστε να μεταφερθεί  μόνιμα στο χώρο του το Ειδικό Δημοτικό και να λειτουργήσει επιτέλους το Ειδικό νηπιαγωγείο που βρίσκεται 4 χρόνια σε αναστολή λειτουργίας.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το κτίριο του πρώην 15ου και νυν Ειδικού Σχολείου έχει μετατραπεί από σχολείο κόσμημα σε κτίριο φάντασμα με απίστευτες φθορές που έχουν προκληθεί από την εγκατάλειψη και τις μετατροπές για να εξυπηρετηθούν εξωσχολικές δραστηριότητες.

4. Μετά τη διαπίστωση ότι τα σχολικά κτίρια είναι γερασμένα και η αντοχή τους σε επόμενο σεισμό ακόμα και μικρής έντασης είναι αμφίβολη απαιτούμε τα αρχίσει η ανανέωση της σχολικής στέγης στο Αιγάλεω με ανέγερση καινούργιων σχολείων στη θέση των παλιών και όχι μια απλή επιδιόρθωση.

5. Να κηρυχθεί το Αιγάλεω σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ζητηθεί χρηματοδότηση τόσο για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών εξ αιτίας του σεισμού τόσο και για την ανέγερση ενός τουλάχιστον σχολείου απ αυτά που έχουν λαβωθεί από τον τελευταίο σεισμό και κρίνονται γερασμένα, σύμφωνα με τις θέσεις του συλλόγου μας για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...