σχολική τάξη μαθητές δάσκαλος σχολείο

Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 33.000 προσλήψεις αναπληρωτών, αφήνοντας στο τέλος αρκετά ακάλυπτα κενά. Φέτος, έγιναν 2.500 συνταξιοδοτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα σχολεία άνοιξαν την 1η Σεπτέμβρη με περισσότερα από 35.500 κενά! Μιλάμε, βέβαια, για κενά που προκύπτουν σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα στην εκπαίδευση και τις αλλαγές που έγιναν ειδικά τα τελευταία χρόνια, με στόχο τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικό της χώρας. Αύξηση ωραρίων, συγχωνεύσεις σχολείων, αλλαγές προγραμμάτων, κατάργηση υπευθύνων εργαστηρίων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης κ.α. πολλά, δημιουργούν συνθήκες πολύ μακριά απ’ τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης γενικότερα. Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών πριν από μερικές ημέρες, έχουν προσληφθεί συνολικά περίπου 25.000 αναπληρωτές, δηλαδή ακόμα και στις συνθήκες αυτές λείπουν, Οκτώβρη μήνα, απ’ τα σχολεία πάνω 10.000 εκπαιδευτικοί!!!

Αυτή είναι η κανονικότητα και της κυβέρνησης της ΝΔ. Μια «κανονικότητα» που έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τμήματα στο ολοήμερο, χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης να μην έχουν τον εκπαιδευτικό που χρειάζονται, πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα να διδάσκονται, τα εβδομαδιαία προγράμματα των σχολείων να μην μπορούν καν να σχηματιστούν σε πολλές περιπτώσεις. Τα στοιχεία από διάφορες διευθύνσεις ανά την Ελλάδα είναι αποκαλυπτικά! Στην Κόρινθο το 60% των κενών δεν έχει καλυφθεί, στο Λασίθι λείπουν πάνω από 50 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια, στην Α’ Αθήνας πάνω από 200 κενά. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου κατά την Β’ Φάση στη Γενική Αγωγή καλύφθηκε μόλις το 53% των κενών και στην Ειδική Αγωγή μόλις το 36%, ενώ για την εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόσληψη.

Στη Σάμο η κατάσταση ακολουθεί τη γενικότερη, με δεκάδες κενά να μένουν ακάλυπτα απ’ την πρώτη φάση και μέρος μόνο αυτών να καλύπτεται στη δεύτερη φάση. Το αποτέλεσμα είναι σε όλο το νομό να υπάρχουν ακόμα περισσότερα από 40 κενά εκπαιδευτικών!

Η μόνη λύση για το οξυμένο πρόβλημα των κενών στα σχολεία είναι η θέση που εκφράστηκε από χιλιάδες εκπαιδευτικούς το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή οι μόνιμοι διορισμοί και η μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανονικότητα στη στελέχωση των σχολικών μονάδων σημαίνει αρχικά να μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές που τόσα χρόνια αναπληρώνουν τον εαυτό τους, κάθε παιδί να έχει τον εκπαιδευτικό που έχει ανάγκη και οι συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης να είναι αυτές που πραγματικά αξίζουν σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε μαθητή.

Με οργάνωση στα σωματεία μας και αγώνα για τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών μας πρέπει να μπει φρένο σε ό,τι νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό φέρνει και η σημερινή κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων. Διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα!    

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα