Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας 21/10
Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη της ΠΔΕ κεντρ. Μακεδονίας

          Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μαζί με τα Δ.Σ. της Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε’  ΕΛΜΕ, πραγματοποίησε σήμερα, για άλλη μια φορά, παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης με αίτημα την έγκριση των 41 ολιγομελών τμημάτων Προσανατολισμού  ΓΕΛ, τα περισσότερα στη Γ' τάξη (ΓΕΛ Αδένδρου, Καλοχωρίου, Αγ.Γεωργίου (Ασπροβάλτα), Μαδύτου, Σταυρού, Καλλινδοίων, Κολχικού, Σοχού, 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων (Β΄και Γ΄τάξη), 4ου  ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Β΄ Διαπολιτισμικού ΓΕΛ). 

            Στην παράσταση συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε’  ΕΛΜΕ, πλήθος μαθητών με τους γονείς τους, οι Διευθυντές και οι καθηγητές των  σχολείων καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπαιγμό του Υπουργείου που ολιγωρεί στην συμπληρωματική έγκριση των ολιγομελών τμημάτων ενώ έχουμε φτάσει ήδη στα μέσα του Οκτώβρη!!

            Μετά την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να δεσμευτεί για την έγκριση των τμημάτων, προχωρήσαμε σε κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Αποχωρήσαμε το απόγευμα, αφού αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κινητοποίηση τις επόμενες μέρες με ενημέρωση και προετοιμασία νέας παράστασης διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

        Η αγανάκτηση των μαθητών και των γονιών τους έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού ακόμη και σήμερα δεν γίνονται τα μαθήματα προσανατολισμού της επιλογής τους!!! Οι ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση μετακυλύονται από την Περιφέρεια στις ΔΔΕ με θύματα τους μαθητές που δεν αντιμετωπίζονται ως ανθρώπινες ψυχές αλλά ως νούμερα και αριθμοί!!!   

Το χειρότερο δεν είναι μόνο η αδικαιολόγητη άρνηση έγκρισης των συγκεκριμένων ολιγομελών, το χειρότερο είναι το γεγονός ότι ακόμα και πολλά από τα ήδη εγκεκριμένα δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης καθηγητών!!!

Κι ενώ το Υπουργείο υποκριτικά «σχίζει τα ιμάτιά του» για μόρφωση και ίσες ευκαιρίες,  με τις ανάλγητες αποφάσεις του χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες και αναγκάζονται να ξεριζώνονται από το οικείο τους περιβάλλον και να αναζητούν σχολική στέγη μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και πρόκειται να μετέχουν στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις.          

Γίνεται ολοφάνερο ότι τα συγκεκριμένα σχολεία γεωγραφικά είναι "ενταγμένα" σε έναν γενικότερο σχεδιασμό συρρίκνωσης και τελικά κατάργησης στο άμεσο μέλλον με καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους όσο και για την τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, μια πολιτική που με τη χρόνια υποχρηματοδότηση, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, τη σύνδεση με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, την υλοποίηση οδηγιών της ΕΕ, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης στην Παιδεία. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα.

Τα ψέματα τελείωσαν!

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα!

     Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων και στην κάλυψη όλων των ελλείψεων, ώστε να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες και οι μαθητές όλων των παραπάνω σχολείων να κάνουν επιτέλους μάθημα.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, γονιών, τοπική κοινωνία να κινητοποιηθούν άμεσα και  να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματα τους.

Δεν δεχόμαστε επιλεκτική έγκριση τμημάτων με κριτήριο το χαμηλό κόστος κάλυψης εκπαιδευτικού προσωπικού!

Θα  συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στην μόρφωση των μαθητών μας.

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ!

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2 μμ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη