ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ψήφισμα συμπαράστασης- Καμία περικοπή προϋπηρεσίας
Ψήφισμα συμπαράστασης

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις συναδέλφους αναπληρώτριες Ευαγγελία (Βαγγελίτσα) Δινοπούλου και Ελεάννα Μαργαρίτη για την απόλυτα παράνομη και παράτυπη περικοπή της προϋπηρεσίας τους από την Δ/νση Π. Ε. Δυτ. Αττικής διότι έκαναν χρήση βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών με βάση το νόμο η πρώτη ως μέλος του Δ. Σ. της Δ.ΟΕ. και η δεύτερη ως μέλος του Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Άνω Λιοσίων –Ζεφυρίου – Φυλής και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα Διοίκηση της εκπ/σης και κυβέρνηση επιχειρούν, παράλληλα με το παζάρι ελπίδων, στο ίδιο πάντα μοτίβο αποδόμησης του δημόσιου σχολείου και κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας, και το παιχνίδι αποκλεισμού συναδέλφων και περιορισμού των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών. Στη προσπάθειά τους να κάμψουν τις αντιστάσεις και να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική – συλλογική δράση, προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να περικόψουν κεκτημένα συλλογικά δικαιώματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δυο συναδελφισσών αναπληρωτριών, που είδαν την προϋπηρεσία τους πετσοκομμένη λόγω συνδικαλιστικών αδειών! Το ΥΠΑΙΘ θυμίζουμε πως υπό την ηγεσία του Κ. Γαβρόγλου είχε κόψει 1,5 μήνα προϋπηρεσία από την αναπληρώτρια Ευαγγελία (Βαγγελίτσα) Δινοπούλου, που ήταν εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τη συνδικαλιστική χρονιά 2018 – 2019, ενώ αυτή τη στιγμή επιδιώκεται να κοπούν επιπλέον 4 μήνες προϋπηρεσίας από την συναδέλφισσα, και 3 μέρες προϋπηρεσία από την αναπληρώτρια Μαργαρίτη Ελεάνα η οποία ως γραμματέας του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου  –  Φυλής έκανε χρήση συνδικαλιστικών αδειών! 

Η παράνομη περικοπή από τη διδακτική υπηρεσία των βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών (που προβλέπονται από τον νόμο 1264/82) των οποίων έκαναν χρήση οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και ενιαίο για όλους τους εκπαιδευτικούς είτε αυτοί εργάζονται ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές.

Δεν θα επιτρέψουμε τον αποκλεισμό και την τιμωρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που επιλέγουν τη συλλογική δράση, τη συμμετοχή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα ως εκλεγμένα μέλη, την ποινικοποίηση τελικά της συνδικαλιστικής και συλλογικής δράσης. Απαιτούμε από τον Δ/ντή εκπαίδευσης, με το άνοιγμα του συστήματος του ΟΠΣΥΔ για την καταμέτρηση των προϋπηρεσιών εντός του 2020, να προβεί σε άμεση επανόρθωση της ενέργειας του για μη προσμέτρησης του συνόλου της προϋπηρεσίας που αντιστοιχεί στις βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες των οποίων έκαναν χρήση οι αναπληρώτριες για το σχολικό έτος 2018-2019 (άλλωστε με έγγραφό του προς το υπουργείο ανέλαβε την ευθύνη του λάθος υπολογισμού).

Απαιτούμε:

  • Καμία περικοπή προϋπηρεσίας στις συναδέλφισσες αναπληρώτριες  Δινοπούλου – Μαργαρίτη. Ετήσια συνδικαλιστική άδεια με προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στους εκλεγμένους συναδέλφους αναπληρωτές στα ΔΣ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
  • Κατάργηση του νόμου 4589/19 – όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
  • Να προσμετρηθεί και να υπολογιστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία για τις φετινές προσλήψεις!Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Άμεσος διορισμός/ Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των  εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.

 

Καλούμε το Δ. Σ. της ΔΟΕ να στηρίξει έμπρακτα και αποφασιστικά τις συναδέλφους αναπληρώτριες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»