ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Όλοι και όλες την Τρίτη 21/1 στις 12:00 στα Προπύλαια  
Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με πορεία προς την Βουλή τη μέρα ψήφισης του αντι-εκπαιδευτικού νόμου

για την αναγνώριση των πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων

3ωρη στάση ΔΟΕ  

 & επιπλέον στάση 1 έως 3 ώρες από το σύλλογο είτε στο πρωινό είτε στο Ολοήμερο πρόγραμμα

Συνάδελφισσες/οι,

 Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση και σαν να μην έφταναν το προσοντολόγιο, η απαξίωση των αναπληρωτών και της προϋπηρεσίας τους, η a la carte εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και η απειλή της αξιολόγησης, εισάγει προς ψήφιση στη βουλή την ερχόμενη Τρίτη νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα προωθεί:

1.       Προσλήψεις στο δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ, πτυχιούχων ιδιωτικών κολεγίων που είναι παραρτήματα αναγνωρισμένων ΑΕΙ του εξωτερικού (ΕΕ ή τρίτης χώρας). Με τη ρύθμιση αυτή μπαίνει βόμβα στα θεμέλια της συνολικής λειτουργίας της εκπαίδευσης. Καταργείται έμμεσα το άρθρο 16. Ξένοι και εγχώριοι κερδοσκοπικοί όμιλοι εξουσιοδοτούνται να εμπορεύονται τίτλους σπουδών, οι οποίοι δεν θα ελέγχονται καν από τον ΔΟΑΤΑΠ. Η εκπαίδευση γίνεται λάφυρο στα χέρια των νέων μεγαλεμπόρων της. Η επόμενη μέρα θα απαιτεί από τους μαθητές τη βάση του 10 για να εισαχθούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο ή κάποια ευρώ για την εισαγωγή τους σε ισότιμο κολλέγιο. Φυσικά τα ακαδημαϊκά και εργασιακά δικαιώματα των πτυχίων των ελληνικών πανεπιστημίων ισοπεδώνονται. Πρόκειται για κοσμογονική αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ελληνικής παιδείας, αφού για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, ιδιωτικοποιείται εν μέρη η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2.       Επανίδρυση της Αρχής Αξιολόγησης στα ΑΕΙ με αυξημένες αρμοδιότητες.

3.      Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση στα ΑΕΙ και συνδέει το 20% της χρηματοδότησής τους με την Αξιολόγηση, άρα δεν είναι δεδομένο.

4.      Αναστολή λειτουργίας 37 τμημάτων ΑΕΙ που ήταν να ξεκινήσουν από το 2020-21. Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στην παρεχόμενη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση που ευνοεί όλως τυχαίως, την ταυτόχρονη είσοδο των κολλεγίων στην χορήγηση πανεπιστημιακών τίτλων. Τα νέα κολλέγια-πανεπιστήμια υποθέτουμε θα καλύψουν πρόθυμα το κενό που δημιουργείται.

5.      Αύξηση  της τιμωρίας των διοριζόμενων αν παραιτηθούν από 2 σε τρία χρόνια. Για άλλη μια φορά η πολιτεία κλείνει την πόρτα των σχολείων στους ανθρώπους που επί χρόνια την κράτησαν ανοικτή. Αδύναμο να διαχειριστεί τα ατελείωτα κενά των σχολείων ανά τη χώρα, το υπουργείο επιλέγει για πολλοστή φορά να τιμωρεί όσους εκπαιδευτικούς αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία στο μέρος όπου θα κληθούν και η τιμωρία είναι η συνεχόμενη ανεργία.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Να φτιάξουμε το κίνημα που θα σταθεί εμπόδιο στα εφιαλτικά σχέδια τους!

Καλούμε στην πανεκπαιδευτική  κινητοποίηση που οργανώνουν εκπαιδευτικά σωματεία,  Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε για Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή με το πανό του συλλόγου!

Με τη μαζική μας συμμετοχή να κάνουμε την αρχή ενός νέου γύρου αγώνων που πρέπει να κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος με τίτλο: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και λοιπές διατάξεις»,  να καταργηθεί το προσοντολόγιο, να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία, να αποτραπεί το νέο σχέδιο αξιολόγησης που ετοιμάζουν και να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ανακοινώνει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση Ν.Δ.

Ο σύλλογος από κοινού με δεκάδες άλλα εκπαιδευτικά σωματεία καλεί σε νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 31/1 που επιδιώκουμε να γίνει πανυπαλληλική – πανεργατική για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου.

 Καλούμε  τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες-ΑΔΕΔΥ  να πάρουν σχετική απόφαση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»