Thumbnail
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Συναδέλφισσες-οι

Τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση θα καταθέσει προς ψήφιση μία σειρά από νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την Παιδεία.

Επίσης όπως γνωρίζετε έχουν προκηρυχθεί οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Γενική Παιδεία τόσο για την Β/μια όσο και για την Α/μια Εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία μας εδώ και μήνες ζητούσε επιτακτικά από το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των άλλων αιτημάτων για την Ειδική Αγωγή, την σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διαδικασία απαραίτητη για την πραγματοποίηση διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Το Υπουργείο καταθέτοντας τροπολογία για τον αριθμό των οργανικών θέσεων αποκλείει  την δυνατότητα πρόσληψης καθηγητών ΠΕ04 στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) σε σχολεία που αριθμούν λιγότερους από 300 μαθητές.

Επίσης επισημαίνουμε ότι η <<μεταπήδηση>> των συναδέλφων στις διαδικασίες πρόσληψης από την Ειδική στη  Γενική Παιδεία και το ανάποδο, δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσο αναφορά τους μόνιμους διορισμούς στην Γενική Παιδεία η  ΟΛΜΕ έχει ως κεντρικό της αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς που να καλύπτουν τα πραγματικά κενά.

Ωστόσο, στο νόμο που ψηφίστηκε, η πριμοδότηση ακαδημαϊκών  κριτηρίων(διδακτορικά, μεταπτυχιακά , ξένες γλώσσες) είναι αντίθετη με τις θέσεις του κλάδου, γιατί υποβαθμίζει το βασικό πτυχίο και  υπονομεύει το βασικό κριτήριο διορισμού, που για την ΟΛΜΕ είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Επίσης η << ποινικοποίηση>> την μη αποδοχής διορισμού των αναπληρωτών με τριετή αποκλεισμό ,μας βρίσκει αντίθετους αφού πρακτικά δεν λύνει  χρόνιες  δυσλειτουργίες καθώς μόνο η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας θα τις  σταματήσει. 

Δηλώνουμε αντίθετοι  σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και στη μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Τέλος δηλώνουμε αντίθετοι στην τροποποίηση του Άρθρου 54 του Νόμου 4589 που αφορά την δυνατότητα των πτυχιούχων των ιδιωτικών κολλεγίων της αλλοδαπής ,νόμο που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση (και μάλιστα χωρίς αντιστοιχία η ισοτιμία από τον (ΔΟΑΤΑΠ)να περιλαμβάνονται στους πίνακες πρόσληψης και διορισμού στην εκπαίδευση.

Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση καταργεί με πλάγιο τρόπο το άρθρο 16 του συντάγματος, το οποίο απέτυχε να αλλάξει, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, εμπορευματοποιεί  τα πτυχία και επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση.

 Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτές τις αρνητικές για( τους εργαζόμενους)την κοινωνία  αλλαγές, η ΕΛΜΕ θα συμβάλλει με τη δράση της στην ανάπτυξη ενωτικών αγώνων για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου και την αποτροπή των όποιων αντιδραστικών εξελίξεων στη δημόσια εκπαίδευση.

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού