Διαμαρτυρία για τα κολέγια και στη Λέσβο
"Η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση δρομολογεί την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια της αγοράς"

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λέσβου , καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Β. Αιγαίου την Τρίτη 21/01/2020 και ώρα 13.00 μ. μ. , (με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού).   

Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων  με τους τίτλους των κολεγίων

Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε εξάλλου η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Να μην περάσει η εξίσωση των Κολεγίων με τα Πανεπιστήμια!

Όχι στον τριετή αποκλεισμό των αναπληρωτών!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφίσει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στη Βουλή, για την Ανώτατη Εκπαίδευση δρομολογεί την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια της αγοράς, βαθαίνει τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση και οδηγεί σε νέες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα. Ανάμεσα στα άλλα, προωθεί και διατάξεις που τσακίζουν άμεσα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαίωμα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών  - συμβασιούχων συναδέλφων!

Με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας περαιτέρω την αξία του πτυχίου μας, μετατρέποντάς το σε ένα ακόμη προσόν, ενώ κάνει ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών. Επιπρόσθετα, αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω  κατηγοριοποίησή μας, στην απαξίωση της προϋπηρεσίας μας, με ότι αυτό σημαίνει ενόψει και της  κατάρτισης των νέων πινάκων των αναπληρωτών. Ο νόμος ν 4589/19 του Γαβρόγλου  και η εφαρμογή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί και με τη νέα διάταξη δείχνουν πού το πάνε όλες οι κυβερνήσεις. Υποβαθμίζουν συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα, ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης, οδηγούν χιλιάδες νέους ανθρώπους στο αέναο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων για τη διεκδίκηση μια επισφαλούς και κακοπληρωμένης θέσης εργασίας.

Είναι απαράδεκτη και η πρόθεσή τους να επαναφέρουν την «τιμωρία» στους αναπληρωτές, με τον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, εάν κάποιος αναπληρωτής παραιτηθεί. Κάνουν πως δε βλέπουν τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο (οικογενειακά, υγείας, στέγασης κλπ), σε συνδυασμό και με τα μειωμένα δικαιώματα που έχουμε (αναρρωτικές, μητρότητας κλπ), που οδηγούν ορισμένους συναδέλφους μας στην παραίτηση. Αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, την εξίσωση των αδειών μας, μέτρα στέγασης, σίτισης κλπ, δείχνουν το ανάλγητο τους πρόσωπο, προσπαθώντας μάλιστα να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορώντας, στοχοποιώντας και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς! 

Συνάδελφοι, κανένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός δεν παραιτείται για πλάκα! Το γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς που γυρνάμε τα σχολεία σε όλη τη χώρα, που προσπαθούμε να μη χάσουμε ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας. Έχουν την απαίτηση να είμαστε σε αναμονή και έτοιμοι να πάμε οπουδήποτε στη χώρα, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι απαξιώνουν την προϋπηρεσία μας, που κάνουν τις προσλήψεις καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι όλες από την αρχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε έναν στοιχειώδη προγραμματισμό της ίδιας μας της ζωής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να βρει όλους εμάς τους αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Οργανωμένοι στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους μας, θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τους συναδέλφους μας ενάντια στον νέο εκπαιδευτικό νόμο, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας(δικαιώματα, υγεία, άδειες κλπ), μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές