Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές ζητούν απομάκρυνση του καθηγητή που κατηγορούν ότι τους ζητούσε χρήματα
"Δεν μας απασχολεί να περάσουμε ακόμη ένα μάθημα αφού το ζήτημα είναι και ηθικό-πολιτικό. Θα εξεταστούμε σε ένα μάθημα που ο διδάσκων τσέπωνε χρήματα από φοιτητές/-τριες και είχε ολοκληρωτικό και σεξιστικό παραλήρημα; "

H καταγγελία για την καθηγητική αυθαιρεσία του Α.Θ όχι μόνο διακινήθηκε από πολλά ενημερωτικά σάιτ, αλλά κατατέθηκε εγγράφως και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου από τους αρμόδιους του Πανεπιστημίου. Αναγνωρίζουμε πως η συλλογική πίεση που ασκήθηκε, δεν άφηνε άλλη επιλογή στους υπεύθυνους και αυτό όχι απλά μας χαροποιεί αλλά επιβεβαιώνει πως ο συλλογικός δρόμος είναι και ο αποτελεσματικός δρόμος.

Παρ’ολ’αυτά, όπως φαίνεται κάποιοι πανικοβλήθηκαν και όσο πρόχειρα ‘’προετοίμασαν’’ το τμήμα της Ψυχολογίας στα Ιωάννινα τόσο πρόχειρα βρήκαν και λύσεις κατευνασμού. Η ανακοίνωση για την εξέταση του μαθήματος του Α.Θ ενώ αναφέρει πως αναβάλλεται για την τελευταία εβδομάδα της εξεταστικής περιόδου πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους/στις  φοιτητές/-τριες. Αναφέρει επίσης πως ορίζεται μία τριμελής εξεταστική επιτροπή αποτελούμενη από διδάσκοντες του τμήματος και πως η διαδικασία θα είναι κοινή για όλα τα άτομα  ‘’βάσει των σημειώσεων του μαθήματος’’ , τις οποίες θα φροντίσουν να προμηθευτεί και ο κάθε φοιτητής. Τα χρήματα που ο κύριος τσέπωσε θα επιστραφούν  (δεν ξέρουμε πότε!!!). Όπως φαίνεται όμως η συνεννόηση για την συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε πάλι μεταξύ λίγων σε κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις για να προλάβουν αντιδράσεις . Σε γνωστό σάιτ κάποιος καλοθελητής ενημέρωσε όπως φαίνεται πως διεξήχθη «Έκτακτη Συνεδρίαση» του τμήματος και πως όλα αυτά αποτελούν αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ . 

Εμείς γνωρίζουμε ότι σε ένα ήδη υποστελεχομένο τμήμα με 5 μέλη ΔΕΠ, κανείς δεν ρώτησε τους διδάσκοντες αν μπορoύν να μαζέψουν τα σπασμένα του κύριου Θ. εν μέσω εξεταστικής. Διδάσκοντες όπου ήδη κάνουν επιπλέον επιτηρήσεις στην εξεταστική. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Το γεγονός πως η διαδικασία τελικά δεν θα είναι χωρισμένη σε δύο ομάδες , δεν αναιρεί πως οι φοιτητές καλούνται να εξεταστούν τελευταία στιγμή από σημειώσεις που ο κύριος με το βιογραφικό «φάντασμα» το οποίο πρέπει να κοπιάσεις για να βρεις  ολοκληρωμένο και πλέον ο καθένας θα αμφισβητούσε αφού παρακολουθούσε μάθημα ή διάλεξη του, έγραψε μόνος του και υποτίθεται πως είναι σύμπτυξη της υπέρογκης ύλης του συγγράμματος. Αυτό καθιστούσε αυτούς που είχαν λεφτά να πληρώσουν αυτομάτως προνομιούχους .

Ο κύριος Θ. ,ο οποίος καυχιόταν στα μαθήματα για το βιογραφικό του, εργάζεται και σε άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας , Θεσσαλονίκη), όμως οι απολυταρχικές και σεξιστικές του μέθοδοι καμία σχέση δε έχουν σίγουρα με έναν γνώστη και διδάσκων της « Αναπτυξιακής Γνωστικής Νευροψυχολογίας». Οι αντιεπιστημονικές αντιλήψεις και πρακτικές του αναφέρθηκαν και στην Καταγγελία που βγάλαμε αλλά γνωρίζαμε πως αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος της διάλεξης του. Ουσιαστικά καλούνται οι φοιτητές/-τριες  της Ψυχολογίας να αναπαράγουν τις σημειώσεις και τις αντιλήψεις του και να αξιολογηθούν με βάση αυτές . Είναι αυταπόδεικτο πως η υποβάθμιση των πτυχίων από δημόσια πανεπιστήμια αγγίζει και αυτήν την νεοσύστατη σχολή. Ενδιαφερόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο όπου τα πτυχία μας θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αλλά και που εμείς οι ίδιοι/ίδιες θα καταπιανόμαστε σοβαρά με το εκάστοτε γνωστικό αντικείμενο. Δεν θέλουμε να εξεταζόμαστε με βάση αναξιόπιστες σημειώσεις που έγραψε ένας κύριος με τέτοιες αντιλήψεις.

Δεν μας απασχολεί να περάσουμε ακόμη ένα μάθημα αφού το ζήτημα είναι και ηθικό-πολιτικό. Θα εξεταστούμε σε ένα μάθημα που ο διδάσκων τσέπωνε χρήματα από φοιτητές/-τριες και είχε ολοκληρωτικό και σεξιστικό παραλήρημα; Ή αυτό μένει απ’έξω αφού θα πάρουμε πίσω τα χρήματα και θα περάσουμε ένα μάθημα;

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του Α.Θ. από κάθε διδακτική θέση.

• Ζητάμε την διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα και καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά!

   

Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

(ανοιχτή συνέλευση τη Πέμπτη 30/01 ,1μ.μ. , στην αίθουσα 1 , ισόγειο πρώην Φ.Π.Ψ.)

Δείτε περισσότερα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα