Thumbnail
Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Ικαρίας, 41% είναι αναπληρωτές. Από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους Φούρνους, οι αναπληρωτές είναι περισσότεροι από 90%. Οι περισσότεροι θα καταθέσουν αυτές τις μέρες τα δικαιολογητικά  που απαιτούνται για τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με συνάδελφους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρέπει να κατανοηθεί ότι η επιλογή να υποχρεωθούν να μεταβούν στη Σάμο, εν μέσω χειμώνα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, την έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σημαίνει... Να μην λειτουργούν τα σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού αφού θα μείνουν τα τμήματα χωρίς εκπαιδευτικούς. Να βρεθούν οι εκπαιδευτικοί μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους για κάποιες μέρες. Να υποχρεωθούν να πληρώσουν βαρύ τίμημα για να μείνουν στα ξενοδοχεία της Σάμου και για τη διατροφή τους, και το σημαντικότερο, να μένουν απλήρωτοι χάνοντας  μεροκάματα για κάθε  μέρα  άδειας, κάτι που θα ‘χει οικονομική επίπτωση και στο επίδομα αδείας. 

Απαιτούμε  το σεβασμό του λειτουργήματος και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Απαιτούμε  να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στα νησιά όπου εργάζονται, με τον ερχομό  διοικητικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Σάμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;