Συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Άρτας με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας υποδέχθηκε τον καθηγητή Κωνσταντίνο Χασιώτη και τον Κωνσταντίνο Ράπτη, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον κύριο Κωνσταντίνο Χασιώτη, καθηγητή στο Τμήμα  Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον κύριο Κωνσταντίνο Ράπτη, επίκουρο καθηγητή στο ίδιο τμήμα.

Οι δύο φιλοξενούμενοι αρχικά ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τη λειτουργία του Τμήματος, το πρόγραμμα σπουδών του, τις κατευθύνσεις που προσφέρει, τη δυνατότητα για μεταπτυχιακές σπουδές και την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων.

Στη συνέχεια, ο κύριος Κωνσταντίνος Χασιώτης, παρουσίασε στους μαθητές το όμποε, μίλησε για την ιστορία του οργάνου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τη σχέση του με άλλα όργανα όπως τον παραδοσιακό ζουρνά. Ερμήνευσε επίσης μία σπουδή εποχής μπαρόκ. Στο δεύτερο μέρος της εκπαιδευτικής δράσης ο κύριος Χασιώτης συμμετείχε σε πρόβα μουσικού συνόλου δυτικής μουσικής από έγχορδα και πνευστά. Έδωσε στους μαθητές μας οδηγίες για τη σωστή στάση του σώματος, το κούρδισμα των οργάνων και επεσήμανε το ρόλο της μελέτης και της πειθαρχίας στην παρουσίαση έργων κλασικής μουσικής.

img_6776.jpg

Ο κύριος Κωνσταντίνος Ράπτης, παρουσίασε το ακορντεόν και έλυσε τις απορίες των μαθητών σχετικά με το παίξιμο του οργάνου,τα μπάσα του και τη συντήρησή του. Επίσης παρουσίασε και το μπαντονεόν και έκανε αναφορές στην αρμόνικα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ιστορία του μπαντονεόν, στις χώρες που το συναντάμε και μεταξύ των τραγουδιών που έπαιξε, ακούσαμε και τάνγκο, καθώς το μπαντονεόν σε αυτό το είδος μουσικής έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μας εξήγησε οργανολογικά τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχει με την αρμόνικα και τη σπουδαιότητα της φυσούνας σε αυτά τα όργανα, δείχνοντάς μας δυναμικές στο όργανο. 

Ευχαριστούμε τους δύο επισκέπτες μας για το όμορφο κλίμα που δημιούργησαν, τη θετική τους διάθεση, τις πληροφορίες που μας έδωσαν και την πρόσκλησή τους να συνεχιστεί η συνεργασία και με επίσκεψη του σχολείου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για το ενδιαφέρον που έδειξαν και τη συμμετοχή τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που στήριξαν τη δράση.

Ευχαριστούμε την επιχείρηση «Κτήμα Θεοχάρη», που κάλυψε τη φιλοξενία των επισκεπτών μας.

Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας