Οικότροφοι Σάμου: Δεν φεύγουμε από τις εστίες, ας έρθουν να μας βγάλουν!
Ομάδα οικοτρόφων Σάμου: "Να μας πούνε, πώς ακριβώς θα πάμε από τα νησιά μας στον Πειραιά και στην Καβάλα με το ΚΤΕΛ;"

Παρόλη την αντίδραση όλων των εστιακών φοιτητών και φοιτητριών στο δικό μας πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ, στο ΕΜΠ αλλά και των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στο παράλογο μέτρο εκκένωσης των φοιτητικών εστιών η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της.

Εμείς από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε και δείξαμε ποιες είναι οι προθέσεις μας: Δεν φεύγει κανείς από το σπίτι του! Έχοντας την απόλυτη στήριξη των καθηγητών, του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Διοικητικού Προσωπικού, καταθέσαμε τα αίτηματά μας σε όλους τους αρμόδιους. Χωρίς ντροπή, μας στέλνουνε υπεύθυνη δήλωση για να μετακινηθούμε δωρεάν με ΚΤΕΛ! Να μας πούνε, πώς ακριβώς θα πάμε από τα νησιά μας στον Πειραιά και στην Καβάλα με το ΚΤΕΛ;

Εκτός από το απαράδεκτο αυτό μέτρο που δεν βοηθάει ούτε στο ελάχιστο, εξακολουθούν να μην ασχολούνται με τα άλλα ζητήματα που προκύπτουν. Τί θα γίνει με τους φοιτητές που δουλεύουν, με αυτούς που δεν έχουν σπίτι ή έχουν άλλα οικογενειακά ζητήματα; Τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν κρούσματα στο σπίτι; Τι θα γίνει με τους φοιτητές που οι γονείς τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ; Να μας πουν τί θα γίνει με τους φοιτητές που οι ίδιοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ας μας πουν οι κύριοι/ες #ΜενουμεΣπιτι, δεν είναι επικίνδυνο να μετακινηθούνε μαζικά φοιτητές με πλοία, ηλεκτρικό, μετρό, λεωφορεία, τρένα και ΚΤΕΛ; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη, αν εμείς, ή κάποιος από την οικογένειά μας βρεθεί στη ΜΕΘ; Γιατί αν φτάσει κάποιος εκεί, δε γυρίζει πίσω. Και όλα αυτά ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τον λόγο. Σίγουρα δεν είναι για την προστασία μας, αφού ακόμα και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας υποστηρίζει ότι αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει αύξηση κρουσμάτων.

 

Δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους και τι προσπαθούν να πετύχουν. Το «άγχος» της κυβέρνησης για το «καλό» μας, το βλέπουμε όταν κλείνει τη λέσχη, λες και οι μόνοι φοιτητές που τρώνε είναι οι εστιακοί. Το βλέπουμε όταν δεν μας παρέχει δωρεάν όλα τα απαραίτητα υλικά για προστασία (αντισηπτικά, μάσκες...). Το βλέπουμε όταν αφήνει τα νησιά μας χωρίς γιατρούς και νοσοκομεία. Εάν δεν έχουν κάποιο «ιδιαίτερο λόγο» τότε η απόφαση αυτή είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καθώς απ' ότι φαίνεται δεν παίρνουν από λόγια, ούτε από τα δικά μας ούτε από των ειδικών.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας όπως αυτή διατυπώθηκε στη χθεσινή μας ανακοίνωση:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΝΩ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!
ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.


ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ, ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας