Thumbnail
Βασανιστική ήταν η χτεσινή επιστροφή όσων αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στη Χαλκιδική. 

Από νωρίς το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών, είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν σημειωτόν στο τμήμα από την Ποτίδαια μέχρι και τα Μουδανιά.

Η υπομονή των οδηγών δοκιμάστηκε και δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την οργή τους για τα οδικά έργα που παραμένουν ημιτελή για ακόμη μια σεζόν.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πέρυσι προς χρήση τον κεντρικό άξονα του αυτοκινητοδρόμου από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, δρόμο μήκους 17,5 χλμ. Ωστόσο, τα τέσσερα χιλιόμετρα από τα Μουδανιά μέχρι την Ποτίδαια, ευθύνης της Εγνατία Οδός Α.Ε. δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μποτιλιάρισμα κάθε φορά που μεγάλος όγκος οχημάτων «μετακομίζει» στον γειτονικό νομό.

Τον Ιούνιο παραδίδονται τα τρία χιλιόμετρα του Μουδανιά- Ποτίδαια

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Απόστολο Αντωνούδη, οι εργασίες στα τρία από τα τέσσερα χιλιόμετρα που απομένουν, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου και θα παραδοθούν προς χρήση. «Οι εργασίες σε αυτό το κομμάτι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Η ημερομηνία παράδοσης είναι η 15η Ιουνίου, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να το παραδώσουμε νωρίτερα» ανέφερε στο Thestival ο κ. Αντωνούδης.

Το επόμενο καλοκαίρι τα 900 μέτρα στη γέφυρα της Ποτίδαιας

Ωστόσο, ως εκκρεμότητα θα παραμείνει για ακόμη ένα καλοκαίρι το τμήμα των 900 μέτρων κοντά στη γέφυρα της Ποτίδαιας, στο οποίο δεν εκτελούνται εργασίες. «Το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο στο σύνολό του σαφώς κι επηρεάζει παρά πολύ την κατάσταση στον δρόμο, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αφορά εμάς. Υπήρχαν τρεις προσφυγές κατοίκων της περιοχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας διότι δεν ήθελαν να κατασκευαστεί κλειστός αυτοκινητόδρομος στο σημείο και καθυστερήσαμε πολύ. Εφόσον έληξε αυτή η διαδικασία και η Εγνατία Οδός κέρδισε, απομένει τώρα το διαδικαστικό κομμάτι για την απαλλοτρίωση» σημείωσε ο κ. Αντωνούδης.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η υπογραφή για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρζτη, ώστε στη συνέχεια να ακολουθηθούν διαδικασίες κατεπείγοντος. Ο κ. Αντωνούδης βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα και πρόκειται να συζητήσει το θέμα με τον κ. Σπίρτζη. «Εφόσον λάβουμε την υπογραφή του υπουργού, αυτό σημαίνει ότι πάμε σε δημοπράτηση εντός διμήνου, για να έχουμε ανάδοχο στο έργο μέχρι το φθινόπωρο και υπολογίζουμε ότι και τα 900 εναπομείναντα χιλιόμετρα θα είναι έτοιμα περίπου στο επόμενο καλοκαίρι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο