Thumbnail
Αντίθετοι οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας

Ατελείωτα είναι πλέον τα βουνά των απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί σε κάθε γωνιά του νησιού, μετά και το αδιέξοδο της επίρριψης των απορριμμάτων στον ήδη γεμάτο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις του που υπέστη πριν από δύο εβδομάδες ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας εναντίων του δημάρχου Κώστα Νικολούζου και του αντιδημάρχου καθαριότητας, Σπύρου Ασπιώτη, για απόπειρα υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία, οδήγησε σήμερα τον δήμαρχο Κέρκυρας, σε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία, ανακοίνωσε την αναγκαστική λειτουργία της ενδιάμεσης διαχείρισης στο Τεμπλόνι και την εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ της Λευκίμμης. Η συγκεκριμένη, διαχείριση των απορριμμάτων, αναμένεται, σύμφωνα με το δήμαρχο να ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή.

Από την άλλη πλευρά, αντίθετοι δηλώνουν στις προθέσεις του δημάρχου οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας, που ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις ενάντια στη χρήση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, με τον δήμαρχο να κάνει σήμερα έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να επιδείξουν πνεύμα συναίνεσης.

Την ίδια ώρα οι τόνοι σκουπιδιών που συσσωρεύονται σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες στο νησί κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα στους κατοίκους, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολούζος, «για την αντιμετώπιση του κινδύνου της δημόσιας υγείας, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να ξεκινήσουν ψεκασμοί και μυοκτονίες σε σημεία συσσώρευσης των μεγάλων όγκων σκουπιδιών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα