Thumbnail
Τσικνοπέμπτη και απόκριες στην Καλλιθέα

Στους ρυθμούς της Αποκριάς κινείται η Καλλιθέα και μάλιστα με δράσεις που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμά της. Ανάμεσά τους και ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης, αφού η δημοτική Αρχή αποφάσισε να... τιμήσει αυτή τη μέρα και με το παραπάνω.

Έτσι στο πάρκο Χαροκόπου και σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο της πόλης, ο δήμος θα γιορτάσει για πρώτη φορά με τσικνίσματα και μεζέδες, με κρασί και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα. Παράλληλα, η Δημοτική Φιλαρμονική θα δίνει τον δικό της αποκριάτικο τόνο στους δρόμους της πόλης.

Ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης είναι η μία από τις τέσσερις δράσεις, που κάνει φέτος τις Αποκριές για πρώτη φορά η Καλλιθέα. Ήδη την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση των μεταμφιεσμένων, ενώ έχουν προγραμματιστεί ακόμη ένα μεγάλο πάρτι για μικρούς και μεγάλους και ένας διαγωνισμός αποκριάτικης στολής.

Αλλά και η κάθε ημέρα ξεχωριστά εμπλουτίζεται με αποκριάτικες μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Μπουλούκια μεταμφιεσμένων, καντάδες στους δρόμους και φυσικά σε μια πόλη που με τις Τζιτζιφιές της και όχι μόνο, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ρεμπέτικο, προγραμματίστηκαν δρώμενα και πάνω σε αυτή τη θεματική ενότητα. Μάλιστα το ρεμπέτικο ήταν αυτό που άνοιξε στις 9 Φεβρουαρίου ολόκληρο τον αποκριάτικο κύκλο των εκδηλώσεων στην Καλλιθέα, ενώ το περασμένο Σάββατο ενώθηκε η ρεμπέτικη ψυχή με το αργεντίνικο πάθος στην παράσταση «Rebetango».

«Φέτος στις Απόκριες, αλλάζουμε ρότα στην Καλλιθέα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάζαρος Λασκαρίδης. «Εμπλουτίσαμε το πρόγραμμά μας με τέσσερις νέους θεσμούς, που τους είχε ανάγκη η πόλη. Τη μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων, που έγινε και είχε μεγάλη επιτυχία, την Τσικνοπέμπτη με μεζέδες και ζωντανή μουσική, το πάρτι για μικρούς και μεγάλους σε κλειστό γυμναστήριο, καθώς και τον διαγωνισμό αποκριάτικης στολής. Από κοντά τα Μπουλούκια, οι καντάδες στις γειτονιές, ο παιδικός-νεανικός κινηματογράφος, το θέατρο για όλους, οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις και ξεχωριστή συναυλία με πατροπαράδοτα εδέσματα στο πέταγμα του χαρταετού. Κάθε μέρα εκδηλώσεις από την έναρξη του Τριωδίου έως την Καθαρή Δευτέρα».

Το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (22/2) στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Νωρίτερα στην πλατεία Κύπρου έχει προγραμματιστεί face painting με επαγγελματίες του είδους, που θα μεταμορφώσουν τα παιδιά στον αγαπημένο τους παιδικό ήρωα, σε ζωάκι ή σε χαρακτήρα. Και το Σάββατο 29/2 στο Δημοτικό Θέατρο για γίνει για πρώτη φορά διαγωνισμός αποκριάτικης στολής με καραόκε.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα δεν σταματάει καθόλου, αφού και σε καθημερινό επίπεδο μια σειρά από δρώμενα μεταφέρουν στους δημότες το κέφι και τη ζωντάνια, ανάμεσά τους οι καντάδες που θα τραγουδήσει η Μικτή Χορωδία του δήμου Καλλιθέας με συνοδεία οργάνων, σε κεντρικά σημεία της πόλης (27/2) και η παρέλαση Μπουλουκιών από τα σχολεία και τους συλλόγους της Καλλιθέας (28/2). Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ακόμη πολλές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και έθιμα, με μπαλονοκατασκευές για τα παιδιά, με προβολές παιδικών ταινιών και θεατρικές παραστάσεις, ενώ ο σύλλογος Π.έ.Ζ.Ο. μαζί με μαθητικές ομάδες του Θεατρικού Σχολείου, θα παρουσιάσουν στο Δημοτικό Θέατρο και ένα αφιέρωμα στα έθιμα των Αποκριών (23/2) και στον ίδιο χώρο το πρόγραμμα «ΟπερΑττίκ» θα συνδέσει άριες από όπερες και οπερέτες με τα τραγούδια του Αττίκ (26/2). Τέλος, η Καθαρή Δευτέρα θα γιορταστεί με Κούλουμα στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής (πρώην Ιππόδρομος).

«Οι Απόκριες συνδέουν την πολυπολιτισμική παράδοση της πόλης μας με το σύγχρονο πολιτισμό. Μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που κορυφώνονται την Καθαρή Δευτέρα, προβάλουμε ήθη, αναβιώνουμε έθιμα και παραδόσεις», είναι το γενικότερο μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές