μηχανογραφικό πανελλαδικές 2020
Ακόμα μια επιστολή υποψήφιας στο alfavita.gr για το 3ο επιστημονικό πεδίο με το παλαιό σύστημα

Σκέψεις για την άδικη ποσόστωση του 3ου πεδίου

Σ΄αυτή τη μακρά φετινή περίοδο των Πανελλαδικών ακούστηκαν πολλά, για την τύχη της δύσμοιρης γενιάς του 2002. Για τον αγώνα των υποψηφίων που κλήθηκαν να δώσουν εξετάσεις εν μέσω πανδημίας. Κι έτρεξαν όλοι αρωγοί να τους συμπαρασταθούν, να τους παρηγορήσουν και εν τέλει να τους αφαιρέσουν ένα γενναίο ποσοστό της εξεταστέας ύλης-και καλώς έπραξαν. Για τους αποφοίτους όμως, τους υποψηφίους που διαγωνίζονταν με το παλαιό σύστημα, δεν έγινε ούτε λόγος. Για όλα αυτά τα παιδιά που δίνουν για δεύτερη, ή ενδεχομένως τρίτη φορά. Που μπήκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελλαδικών ξανά. Που μετά από μια ήδη αγχωτική χρονιά, αναγκάζονται να παλέψουν όχι μόνο με τις προηγούμενες επιδόσεις τους αλλά και με τον κορωνοϊό. Παιδιά που κουβαλούν ήδη βαρύτερο φορτίο. Γιατί κι αυτά στην ίδια χώρα ζουν, την ίδια κατάσταση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Τίθενται όμως στο περιθώριο. Αυτά δε δέχονται μείωση της ύλης (είχε άλλωστε διδαχθεί). Ξεχνιούνται σε μια γωνιά του γραφείου αυτών που αποφασίζουν. Και περιμένουν υπομονετικά να βρεθεί μια λύση και γι’ αυτά.

Φτάνει λοιπόν η ώρα για να ανακοινωθεί το ποσοστό που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι. Και βγαίνει γρήγορα και με ελαφρά τη καρδία το ποσοστό των αποφοίτων στο σύνολο των υποψηφίων. Με μια απλή διαίρεση και ένα 9,51% έκρινε το Υπουργείο πως θα ανταμείψει τους αποφοίτους για τον υπεράνθρωπο αγώνα τους. Ποσοστό μικρότερο κι απ’ αυτό που διεκδικούν αυτοί που απλά συμπληρώνουν μηχανογραφικό (10%) ! Κι όλα αυτά χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν ο αριθμός των υποψηφίων ανά πεδίο και το τι μπορεί να προκαλέσει μια άδικη ποσόστωση στο μέλλον και την επαγγελματική πορεία εκατοντάδων ατόμων.

Παρατηρείται λοιπόν στο 3ο πεδίο ότι οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα είναι 2.233 δηλ το 16,9% του συνόλου ενώ αυτοί με το καινούριο 10.982 δηλ το 83,1%, με το 9,51% να είναι σχεδόν το μισό των υποψηφίων. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία αυτών καταφέρνει να εισαχθεί στις υψηλόβαθμες σχολές αυτού του πεδίου τη δεύτερη χρονιά. Έτσι όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πολλοί υποψήφιοι του Παλαιού με υψηλή βαθμολογία θα βρεθούν εκτός του τμήματος της επιθυμίας τους, ενώ πολύ πιθανό άλλοι συνυποψήφιοί τους, που δίνουν για πρώτη χρονιά, να εισαχθούν σε αυτές με λιγότερα μόρια. Σκεφτείτε έστω και την ύστατη ώρα, όλα αυτά τα άτομα που θα δουν να αποτυγχάνει και μάλιστα άδικα  και το plan B  τους.

Καλώ λοιπόν όλους εσάς, που δώσατε ξανά για να πετύχετε το στόχο σας και δεν το βάλατε κάτω, να πάρετε κι εσείς θέση. Αν τα αιτήματα για να αναθεώρηση του ποσοστού είναι πολλά δε θα περάσουν απαρατήρητα. Αντί να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τα αποτελέσματα να μας «δικαιώσουν», να φωνάξουμε για την αδικία εις βάρος μας. Δε ζητάμε χάρες, ούτε ειδική μεταχείριση. Μονάχα τη ανταμοιβή των κόπων μας και τις θέσεις που μας αναλογούν! Διότι αν δε διεκδικήσουμε εμείς το δίκιο μας, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.

                                                                                                

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
Σοκ! - Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό», λέει
«Δεν έκανα κάτι κακό» - Τι λέει η καθαρίστρια που φωτογράφησε το κοριτσάκι στις τουαλέτες σχολείου
Σοκ! - Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό», λέει
αστεγος
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την προσφυγή που τιμωρεί τους αστέγους με πρόστιμο 295 δολαρίων αν κατασκηνώσουν σε δρόμους ή πάρκα, ενώ...
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής