Μία απάντηση προς τους διαμαρτυρόμενους του νέου συστήματος
Ακόμα μια επιστολή υποψηφίου για το ζήτημα των ποσοστών μεταξύ νέου και παλαιού συστήματος

Απευθυνόμενος στους υποψηφίους του νέου συστήματος και τους γονείς αυτών που υπερασπίζονται την παρούσα υπουργική απόφαση.


Αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε πόσες θέσεις «γλιτώνουν» οι φετινοί υποψήφιου με το νέο σύστημα, οι οποίες κάτω από άλλες συνθήκες- όπου όλοι θα εξεταζόντουσαν με το ίδιο σύστημα- θα κατοχυρώνονταν από αποφοίτους. Παραθέτοντας την προσωπική μου εμπειρία, πέρυσι συγκέντρωσα 17.590 μόρια και διεκδίκησα μια θέση στην κτηνιατρική Καρδίτσας. Χωρίς καμία υπερβολή, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των θέσεων καταλήφθηκε από παιδιά που συμμετείχαν 2,3,4 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 5 φορές στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το ίδιο και στην κτηνιατρική Θεσσαλονίκης στην οποία εισήλθα ύστερα από μετεγγραφή. Φέτος επέλεξα να ξαναδώσω πανελλήνιες και συγκέντρωσα 18.170 μόρια με το παλαιό σύστημα. Με τις περσινές βάσεις περνούσα στην Ιατρική. Έτσι, όμως, που έχει διαμορφωθεί κατάσταση κατά πάσα πιθανότητα δεν πιάνω ούτε τη σχολή στην οποία μπήκα πέρυσι. Αντίθετα, άτομα που εξετάστηκαν φέτος με το νέο σύστημα με βαθμό ακόμη και μικρότερο από τον περσινό δικό μου κατά πάσα πιθανότητα μπαίνουν στην Ιατρική. Σαφέστατα, λοιπόν, ο διαχωρισμός μεταξύ παλαιού και νέου συστήματος οφελεί τα παιδιά του 2002 και περιορίζει κατά πολύ αυτά του 2001 τα οποία με άριστους βαθμούς στα σαφώς δυσκολότερα περσινά θέματα δεν είχαν την ευκαιρία να εισαχθούν στη σχολή της πρώτης τους επιλογής.


Και ρωτάω λοιπόν: Που είναι η αδικία στο να μας αποδοθεί το ποσοστό που δικαιούμαστε αναλογικά, ενώ τα προηγούμενα έτη τα παιδία που εξετάζονταν για πρώτη φορά διεκδικούσαν τον ίδιο αριθμό θέσεων με άτομα που είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν την ύλη 2, 3 και 4 χρονιές, χωρίς να αποδίδεται κανένα αναλογικό ποσοστό βάσεων και με αποτέλεσμα οι βάσεις να φτάνουν στα ύψη σε τόσο δύσκολα θέματα και τα παιδιά να αναγκάζονται να υποστούν για άλλη μια φορά αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία; Νομίζω ήρθε η ώρα για μία φορά οι Έλληνες να αφήσουμε πίσω τον εγωισμό και το ατομικό συμφέρον που μας καταδιώκει και να φροντίσουμε να απονεμηθεί η δικαιοσύνη τόσο στους υποψηφίους του 3ου επιστημονικού πεδίου με το παλαιό σύστημα, όσο και στους υποψηφίους του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου με το νέο σύστημα.
Ευελπιστώ αυτή η διαδικτυακή σύγκρουση να λάβει τέλος και να αποφασιστεί αυτό που πραγματικά είναι δίκαιο για όλους τους υποψηφίους που έδωσαν τον αγώνα τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Ευχαριστώ
Θ.Γ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές