Νίκος Φίλης - Ντόρα Μπακογιάννη
Για προχειρότητα στην απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων κατηγόρησε ο Νίκος Φίλης την κυβέρνηση

Για στοιχεία πολιτικής τυμβωρυχίας και επιχείρηση φίμωσης της αντίθεσης γνώμης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την τοποθέτηση τιμητικής πλάκας για τους νεκρούς της Marfin.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο OPEN, ανταπάντησε πως όρος τυμβωρυχία συνιστά ύβρη, ενώ υπενθύμισε πως το κυβερνών κόμμα από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε για την αποκατάσταση της μνήμης των θυμάτων. «Η μη προσέλευση σε μια κοινή εκδήλωση τιμής για τα θύματα δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδηλώσεις κατά του μνημονίου», συμπλήρωσε ενώ απευθυνόμενη στον Νίκο Φίλη δήλωσε πως τυμβωρυχία συνιστά η σύνδεση της εκδήλωσης με τις ειρηνικές διαδηλώσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταστείλει.

Ο Νίκος Φίλης απάντησε πως η κυβέρνηση μόλις πριν δύο ημέρες ανέστειλε το αίτημα αναίρεσης καταβολής αποζημίωσης για τα θύματα της επίθεσης, με τον πρωθυπουργό να απαιτεί την απόσυρσή της λόγω των σφοδρών αντιδράσεων.

Σε έντονο ύφος η Ντ. Μπακογιάννη στράφηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας πως «η μολότοφ δεν είναι ειρηνική διαδήλωση» και τον τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «οι νεκροί δεν συμψηφίζονται, υπάρχουν νεκροί και από την αστυνομική, κρατική βία».

Λόγω της έντασης του διαλόγου η σύνδεση προσωρινά διεκόπη, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να επικεντρώνονται σε ζητήματα οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής, σε ηπιότερο ύφος.

Εν κατακλείδι, ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε για προχειρότητα την κυβέρνηση για την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων, ειδικά για της μικρότερες τάξεις, ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την πρωτοβουλία για απευθείας μετάδοση των μαθητών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα