Αναμνήσεις

Σινε Καλαμάκι: Ένα από τα τρία θερινά σινεμά που είχε ο Άλιμος

Σινε Καλαμάκι: Ένα από τα τρία θερινά σινεμά που είχε ο Άλιμος

Ο Άλιμος είχε τρία θερινά σινεμά. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία!

Το ένα λέγονταν Αύρα και βρισκόταν στην Αγορά της Θουκυδίδου, το άλλο ήταν το Αχίλλειον που μέχρι πριν λίγα χρόνια βρισκόταν -έρημο πια- στην παραλιακή και το τρίτο ήταν το Καλαμάκι το οποίο συνήθως έφερνε ταινίες με τον Bruce Lee.

Το Σινέ Καλαμάκι είναι το μόνο που υπάρχει ακόμη και βρίσκεται στην οδό Aρτέμιδος, όμως δυστυχώς η πλήρης εγκατάλειψη του είναι φανερή. Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσε να διατηρηθεί ως ένα αναμνηστικό-στολίδι του Καλαμακίου.

Για την ιστορία, να πούμε πως το Αχιλλειον είχε και θερινή και χειμερινή αίθουσα, ενώ προς το τέλος άλλαξε ονομασία σε Αχίλλειον Havana και πλέον στεγάζεται το κέντρο Frangelico εκεί. Το Αύρα ήταν μονο θερινός κινηματογράφος και βρισκόταν στην καρδιά της Αγοράς, δίπλα στην ταβέρνα του Βαρελά.

Το Alimos Online μίλησε με μία παλιά Καλαμακιώτισσα και μας δήλωσε:

Τα κορίτσια δεν πηγαίναμε πολύ στο Σινέ Καλαμάκι. Πηγαίναμε στο Αχίλλειον ή στην Αύρα, ανάλογα με τις ταινίες και την παρέα. Όμως εξίσου όμορφα ήταν και το Απόλλων στο Φάληρο που τις Κυριακές διάφορα συγκροτήματα έπαιζαν liveμουσική, αλλά και το Διάνα. Στη Γλυφάδα θυμάμαι ήταν το Άριαν και το Ρίο που είχε φοβερά hot dogs. Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει και τις θρυλικές στιγμές του Αννα Ντορ στην Πλατεία Εσπερίδων που πλέον ρημάζει, όπως άλλωστε και το Σινέ Καλαμάκι. Κρίμα που πλέον δεν υπάρχουν τέτοια σινεμά.