Αναμνήσεις

Σινέ Καλαμάκι: Υπάρχει ακόμη, αλλά σε πλήρη εγκατάλειψη

Σινέ Καλαμάκι: Υπάρχει ακόμη, αλλά σε πλήρη εγκατάλειψη

Το Σινέ Καλαμάκι ήταν ένα από τα τρία θερινά σινεμά που είχε παλαιότερα ο Άλιμος.

Πολλά χρόνια πριν από το Cine Άλιμος που λειτουργεί το καλοκαίρι στην παραλία Αλίμου,  υπήρχαν τα θερινά σινεμά «Αύρα», «Αχίλλειον» και «Καλαμάκι», το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 1965 στην οδό Αρτέμιδος και έκλεισε το 1984.

Το «Καλαμάκι» είναι το μόνο από τα τρία αυτά σινεμά που υπάρχει ακόμη, όμως δυστυχώς δεν λειτουργεί και είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Μέσα από τα ρολά, μπορεί ακόμη κανείς  να διακρίνει  τις καρέκλες, ενώ από το κυλικείο που βρισκόταν στο αριστερό μέρος του σινεμά, έχει απομείνει μόνο η μπάρα του.

Κατά τη διάρκεια των 19 χρόνων που λειτούργησε, υπήρξε ο προορισμός των Αλιμιωτών για «σινεμαδάκι» τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού, αλλά και τόπος για ραντεβού και συναντήσεις.

Σήμερα, η εικόνα του είναι θλιβερή,  δεν θυμίζει καθόλου τις εποχές της δόξας του. Η περίφραξη δεν επιτρέπει την είσοδο, γκράφιτι υπάρχει στους εξωτερικούς τοίχους, αγριόχορτα και φυτά κρύβουν την πρόσοψή του. 

Δεν είναι κρίμα να ρημάζει εγκαταλελειμμένο, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί; Είναι μία επιθυμία των παλιών Καλαμακιωτών, όλων όσων έχουν ζωντανές αναμνήσεις από καλοκαιρινές βραδιές να παρακολουθούν ταινίες κάτω από τα αστέρια.