Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μία νοσταλγική μουσική βραδιά ζήσαμε σήμερα στον Άλιμο με το «Πρώτο μας πάρτυ»

Μία νοσταλγική μουσική βραδιά ζήσαμε σήμερα στον Άλιμο με το «Πρώτο μας πάρτυ»

Μία νοσταλγική μουσική βραδιά, έζησαν απόψε  οι Αλιμιώτες, με την παράσταση «Το πρώτο μας πάρτι».

 Το ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ήταν ασφυκτικά γεμάτο και πλήθος οι όρθιοι σε όλη την περίμετρό του! Και όλο αυτό το κοινό, ταξίδεψε σ' εκείνα τα αγαπημένα χρόνια, που ένα πικ-απ, μερικά σαρανταπεντάρια βινύλιο και λίγο βερμούτ, ήταν αρκετά για να στηθεί ένα πραγματικό πάρτι, σε «Μια εποχή που οι καρδιές, δεν ήταν τόσο μόνες, να ζουν και να ερωτεύονται μέσα από οθόνες!….»

Τότε που κάποιο «Τρελοκόριτσο» με μίνι-ζιπ, έφερνε «Τρικυμία» στην καρδιά ενός «Καζανόβα» της εποχής!

Τραγουδιστές-είδωλα της δεκαετίας του ’60 και του ’70, των sixties και των seventies, ζωντάνεψαν εκείνη την εποχή μέσα από τραγούδια και κείμενα. Ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, ο Λάκης Τζορντανέλλι,  η Σοφία Βόσσου, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κοργιαλά, της Εβελίνας Νικόλιζα και της Τίνας Αλεξοπούλου, προσέφεραν πραγματικά μεγάλη νοσταλγία στους ώριμους θεατές, οι οποίοι συγκινήθηκαν βαθιά βλέποντας ξανά τα είδωλα της εποχής τους και ακούγοντας τα τραγούδια της νιότης τους, αλλά και στους θεατές νεώτερης γενιάς, που γοητεύτηκαν και εντυπωσιάστηκαν και μόνο με τη σκέψη πως όλοι αυτοί οι ιστορικοί τραγουδιστές και όλα αυτά τα τραγούδια – όχι μόνον έχουν «αντέξει» εδώ και τόσες δεκαετίες, αλλά – τραγουδιόνται ακόμη και σήμερα και γεμίζουν ζωντάνια και κέφι τις παρέες.

Διαχρονικά τραγούδια όπως, το «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», «Ο Αλέξης», «Σε συνάντησα στην πλαζ», «Mammy blue», «Άνθρωπε αγάπα», «Η άνοιξη», «Χαμένα όνειρα», «Ο τρόπος», «Ξαφνικά μ’αγαπάς», «Το κορίτσι του φίλου μου», «Σαν ένα όνειρο», «Αγοράζω παλιά», «Αγόρι μου», «Μιά σου λέξη», «Τραμοντάνα», «Τζέκις Χαν», «I who have nothing», «A casa d’Irene» και πολλά άλλα, γέμισαν την ατμόσφαιρα με ζωντάνια και όμορφη διάθεση.

Ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε : τους Αντιδημάρχους, Αναστασία Σιμητροπούλου, Δώρα Σύρμα, Στέφανο Διαμαντή και Αρτέμη Καραμολέγκο, τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΘΟΠΑΑ, Χρυσόστομο Αγγελόπουλο και Νίκο Αλβανό, τα μέλη του Δ.Σ. του ΘΟΠΑΑ, Κωνσταντίνο Φαλιέρο και Γιάννη Βέργη.

 Η μουσικοθεατρική παράσταση ήταν με κείμενα των Στέλιου Παπαδόπουλου και Μάκη Δελαπόρτα, όπως επίσης και η σκηνοθεσία ήταν του Μάκη Δελαπόρτα.

 

Ελισάβετ Μιτσού