Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Σήμερα η ομιλία του ψυχολόγου Δημήτρη Φλαμούρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου – Με θέμα τις σχέσεις και τη δυναμική τους

Σήμερα η ομιλία του ψυχολόγου Δημήτρη Φλαμούρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου – Με θέμα τις σχέσεις και τη δυναμική τους

Σήμερα, Παρασκευή, στις 19:30, ο ψυχολόγος Δημήτρης Φλαμούρης θα πραγματοποιήσει μία άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη σχετικά με τις σχέσεις.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Ψυχο-λογικές σχέσεις» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, ο ψυχολόγος θα μιλήσει για τις σχέσεις σήμερα, τους μύθους που τις περιβάλλουν και θα μας βοηθήσει να χτίσουμε υγιείς σχέσεις.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της διάλεξης:

Προσπάθησες να κάνεις σχέσεις και δυσκολεύτηκες. Απέτυχες και ξαναπροσπάθησες. Ορισμένες φορές ίσως και να θέλεις να τα παρατήσεις. Τι σε δυσκολεύει τόσο;

Μήπως έχεις υιοθετήσει άθελά σου κάποιους από τους μύθους των σχέσεων; Μύθους όπως:

-Ακολούθησε την καρδιά σου. Αυτή ξέρει!

-Στην ιδανική σχέση πρέπει να υπάρχει ροή.

-Η αγάπη είναι μια έμφυτη ιδιότητα. Όλοι ξέρουμε να αγαπάμε.

-Ο σύντροφός μου θα έπρεπε να με δέχεται όπως είμαι. Αλλιώς δε με αγαπάει.

Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα στη θεωρία, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Πώς είναι οι πραγματικές σχέσεις;

Στη διάλεξη που θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ο μαθηματικός και θετικός ψυχολόγος Δημήτρης Φλαμούρης PhD, συγγραφέας του best seller βιβλίου Ψυχο-λογικές Σχέσεις, θα διαφωτίσει την πρακτική και ανθρώπινη πλευρά των σχέσεων.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Δημήτρης Φλαμούρης αποφοίτησε σπούδασε Μαθηματικά και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά. Εργάστηκε σε διεθνείς επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο αλλά και στην Ελλάδα και από το 2014 διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε μια αποφασιστική στροφή, άφησε πίσω του την επιτυχημένη καριέρα στα χρηματιστήρια και απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από το University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας. Διοργανώνει σεμινάρια πάνω σε θέματα Ευτυχίας, Άγχους και Σχέσεων. Είναι εισηγητής στο Κοινωνικό και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο, και διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com)
Το βιβλίο του Ψυχο-λογικές Σχέσεις, συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο τη μαθηματική και την ψυχολογική ιδιότητα του συγγραφέα. Εκδόθηκε το Μάιο του 2017 και βρίσκεται στην πέμπτη έκδοση.
Παράλληλα, ασχολείται ερασιτεχνικά με το κρασί και έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 70 χώρες συλλέγοντας εμπειρίες από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Ιnfo:

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

19:30

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλιμου: Λ. Ιωνίας 24, Άλιμος

Είσοδος ελεύθερη