Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Ένα γράμμα από τον Δήμαρχο για τον Άλιμο που αγαπάμε», το 2ο έντυπο φύλλο ετοιμάζεται να διανεμηθεί στον Άλιμο

«Ένα γράμμα από τον Δήμαρχο για τον Άλιμο που αγαπάμε», το 2ο έντυπο φύλλο ετοιμάζεται να διανεμηθεί στον Άλιμο

Θα διανεμηθεί σύντομα σε όλα τα σπίτια της πόλης μας το δεύτερο ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο « Ένα γράμμα από τον Δήμαρχο για τον Άλιμο που όλοι αγαπάμε».

Το έντυπο αυτό θα διανέμεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και έχει σαν στόχο την ενημέρωση των Αλιμιωτών για τις εξελίξεις στον Δήμο μας.

Το δεύτερο φύλλο περιλαμβάνει άρθρα για τις ασφαλτοστρώσεις, για τους δύο επίτιμους δημότες του Δήμου Αλίμου (τον Αλέκο Φασιανό και τον Σταμάτη Κριμιζή), για την επίσκεψη του Καρόλου στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Αλίμου, για τα έργα τέχνης, για την βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το τεύχος «Αρχαιολογικοί περίπατοι στον Άλιμο», για το Κοινωνικό φροντιστήριο και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που έχουν σχέση με το Δήμο μας.

To γράμμα του Δημάρχου με τίτλο: «Με πείσμα και όνειρο…»

«Φίλες και φίλοι, συμπολίτες μου,  Δεύτερο «Γράμμα», ομολογουμένως με αρκετή καθυστέρηση, αλλά προτεραιότητά μας πάντα είναι τα ζητήματα της πόλης του Αλίμου, για τα οποία πρέπει καθημερινά να φροντίζουμε, αφιερώνοντας πάρα πολύ χρόνο και προσοχή.

Δεύτερο γράμμα, λοιπόν, δεύτερη υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών από τον Δήμαρχο.  Οι προσπάθειές μας φαίνεται ότι πιάνουν τόπο, καθώς:

-τα οικονομικά του Δήμου μας συνεχώς βελτιώνονται, καθώς αποπληρώνουμε διαρκώς και σταθερά τα πολλά συσσωρευμένα χρέη που παραλάβαμε το 2014.

-πολλά και σημαντικά έργα υποδομών είναι σε εξέλιξη, όπως θα διαβάσετε και στο «Γράμμα» που κρατάτε στα χέρια σας: ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, κ.α.

-για πολλά ακόμα έργα έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και δρομολογούμε άμεσα την υλοποίηση: δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, αλλαγή όλου του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED νέας τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης, ανάπλαση όλων των σχολικών προαυλίων, αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών κ.ά. τα οποία σύντομα θα δείτε να εκτελούνται.

-συνεχίζουμε δράσεις όπως το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο», ετοιμάζουμε νέα Τμήματα «Δια Βίου Μάθησης», ενώ ξεκινάει τη λειτουργία του και ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου μας «Alimos Wed Radio».

Ταυτόχρονα, επιμένουμε στην υλοποίηση του οράματός μας για τον πολιτισμό και τις τέχνες, με πίστη και αισιοδοξία, παρά τα διαρκή εμπόδια που ορισμένοι – δυστυχώς τοπικοί – παράγοντες προσπαθούν να μας προκαλέσουν.

Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου:

Το 2017 ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την ίδρυση της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλίμου.

Άρχισε η συλλογή έργων Τέχνης και μέχρι σήμερα 75 σπουδαίοι πίνακες κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων έχουν συγκεντρωθεί και αποτελούν τον αρχικό πυρήνα της εικαστικής συλλογής που ανήκει στον Δήμο μας και που φιλοδοξούμε να είναι μια πρώτης τάξεως «μαγιά» για την Πινακοθήκη του Αλίμου, με μόνιμη συλλογή και κτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας μοντέρνας πινακοθήκης.

Το Παλ. Φάληρο, η Γλυφάδα, η Καλλιθέα, ο Πειραιάς και αρκετοί άλλοι δήμοι έχουν τις πινακοθήκες τους.  Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποκτήσει και ο Άλιμος τη Δημοτική Πινακοθήκη που του αξίζει.  Να αποκτήσει η πόλη μας έναν χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας για όλους τους δημότες μας και κυρίως για τους νέους.

Οραματιζόμαστε μια μόνιμη στέγη Τέχνης και πολιτισμού, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων μας θα μπορούν δωρεάν να επισκέπτονται και να ξεναγούνται.  Είναι δικαίωμα για τα παιδιά η επαφή με την Τέχνη και η αληθινή ψυχαγωγία, που δυστυχώς μόνο κάποιοι προνομιούχοι μπορούν να απολαμβάνουν.

Φιλοδοξούμε επίσης να κάνουμε τη Δημοτική μας Πινακοθήκη πόλο έλξης επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, προοπτική που θα συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας.  Γι’ αυτό και έχουμε ήδη εξασφαλίσει χώρο και χρήματα για την ανέγερση της Δημοτικής Πινακοθήκης μέσα στη Μαρίνα Αλίμου.

Ταυτόχρονα, η ψηφιακή Δημοτική Πινακοθήκη μας θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες έτοιμη, μέσα στο ολοκαίνουργιο site του Δήμου μας: www.alimos.gr.

Κάποιοι διαπιστώνουν στην πατρίδα μας κλίμα ισοπέδωσης και παρακμής.  Εμείς λέμε «όχι» στην παραίτηση και λέμε «ναι» στην ελπίδα, τη δημιουργία και την ποιότητα ζωής.

Γι’αυτό και συνεχίζουμε την προσπάθεια!

 

Ανδρέας Κονδύλης

Δήμαρχος Αλίμου