Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του «Ομήρου»

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του «Ομήρου»

Πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 19:00 τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού που κοσμεί πλέον τον κυκλικό κόμβο της Λ. Ιωνίας.

Ο «Όμηρος» είναι ένα έργο του βραβευμένου καλλιτέχνη Γκάγκικ Αλτουνιάν, με  ύψος 2,5 μέτρα και το υλικό είναι λευκό μπετόν.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο καλλιτέχνης και ο καθηγητής Ιστορίας Τέχνης του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης. Μάλιστα, ο Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε πολύ χαρούμενος που ακόμη ένα γλυπτό κοσμεί τον Άλιμο. Στη συνέχεια ανέφερε πως επιθυμία του είναι να ζητήσουν από τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει ακόμη ένα γλυπτό, θρησκευτικού θέματος αυτή τη φορά, για τον αντίστοιχο κυκλικό κόμβο που βρίσκεται επί της Λ. Δωδεκανήσου.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

O Γκάγκικ Αλτουνιάν γεννήθηκε στο Έρεβαν της Αρμενίας το 1957. Σπούδασε στο ινστιτούτο καλών τεχνών Τερλεμεζιαν του Έρεβαν. Αποφοίτησε από την καλών τεχνών της Αρμενίας με ειδικότητα στην Ζωγραφική και στην Γλυπτική και έκανε Mεταπτυχιακό στο Tμήμα Zωγραφικής της Μόσχας με υποτροφία. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές καθώς και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο (Λ. Ιωνίας 96) για τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Άλιμο με Θέα – Η Νεοελληνική Ζωγραφική από τον Γύζη στον Μόραλη».