Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τελικά, τι γίνεται με την πεζογέφυρα Αλίμου;

Τελικά, τι γίνεται με την πεζογέφυρα Αλίμου;

Πολλοί είναι οι αναγνώστες του Alimos Online που ρωτούν επανειλημμένα και με έντονη απορία, για τον βραδύτατο ρυθμό που προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της πεζογέφυρας, στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου.

Πράγματι, οι εργασίες εκτελούνται με βραχύτατους ρυθμούς και αντί – όπως μας είχε δηλώσει ο επί τόπου του έργου Μηχανικός πριν ένα χρόνο περίπου, ότι – το έργο θα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη της άνοιξης του 2018 και πριν το αντίστοιχο καλοκαίρι, έχει περάσει ήδη ένα επιπλέον εξάμηνο και το έργο είναι σε πολύ καθυστερημένο στάδιο.

Ένα μεγάλο διάστημα που οι εργασίες είχαν διακοπεί, οι κατασκευαστές επικαλούντο καθυστερήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και από την ΔΕΗ. Αυτά όμως πέρασαν και οι εργασίες – όχι μόνον δεν προχώρησαν με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά – ούτε καν με φυσιολογικούς ρυθμούς εκτέλεσης ενός έργου.

Συνέπεια όλων αυτών είναι, η όλη κατάσταση και εικόνα στους χώρους της κατασκευής, να είναι άκρως εκνευριστική, ιδιαίτερα στο βορεινό πεζοδρόμιο της διασταύρωσης όπου, αφενός οι πεζοί, ούτε μπορούν να εξυπηρετηθούν στη διάβασή τους, αλλά ούτε και στην κυκλοφορία τους και αφετέρου δυσκολεύεται και η λειτουργία των επαγγελματικών χώρων, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή των εορτών.

Κατόπιν τούτων, το Alimos Online απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι απορίες των αναγνωστών του και η ενημέρωση που πήραμε ήταν πως, ο Δήμος έχει απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο εγγράφως, ζητώντας διευκρινήσεις επί των καθυστερήσεων και τη γενικότερη πορεία του έργου, όπως επίσης και ταυτόχρονη επίσπευση των εργασιών.

Σε επικοινωνία με τον κατασκευαστή της πεζογέφυρας κο Νίκο Κοκκίνη και θέτοντας του σχετική ερώτηση, εκείνος αρνήθηκε να μας απαντήσει προφασιζόμενος πίεση χρόνου και μας ζήτησε να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί του μετά την αλλαγή του νέου χρόνου.