Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Για την πεζογέφυρα, το Cine Άλιμος και πολλά ακόμη θέματα του Αλίμου μίλησε ο Δήμαρχος, Aνδρέας Κονδύλης, στo Alimos Web Radio

Για την πεζογέφυρα, το Cine Άλιμος και πολλά ακόμη θέματα του Αλίμου μίλησε ο Δήμαρχος, Aνδρέας Κονδύλης, στo Alimos Web Radio

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, έδωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, την Τετάρτη το βράδυ στο «Alimos Web Radio», τον νεολειτουργούντα Δημοτικό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας.

Στην εκπομπή Mix and Match, ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, είτε από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, είτε από Δημότες που έγραψαν στη μηνυματική συνομιλία (chat).

Ξεκινώντας την συνέντευξη είπε, για το πώς ξεκίνηςε η ιδέα του «Alimos Web Radio» και την μεγάλη θετική έκπληξη που προέκυψε από το αποτέλεσμα της υλοποίησής του. Στην ερώτηση για το «Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή του σε τόσο μικρή ηλικία με τα κοινά», είπε : «Από μικρός έβλεπα τα αυτονόητα που δυστυχώς δεν γινόντουσαν αυτονόητα. Έλειπε η κοινή λογική και αγανακτούσα. Χρειαζόταν να γίνει ένα βήμα παραπέρα.  Έτσι κάπως ξεκίνησα».

Σε ερώτηση «Για την καθυστέρηση της περάτωσης της πεζογέφυρας στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου», απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και του κατασκευαστή (με επίβλεψη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος) και ότι «από μεριά του» ο Δήμος Αλίμου πιέζει γραπτώς το Υπουργείο να ολοκληρωθεί το τελικό στάδιο του έργου.

Σε άλλη ερώτηση ακροάτριας, απάντησε ότι, «Κάγκελα θα συνεχίσουν να τοποθετούνται σε όλο το μέτωπο της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μέχρι να καλυφθεί όλο το παραλιακό μέτωπο, ώστε να γίνει ασφαλής η διέλευση των πεζών».

Σε ερώτηση για το πρόβλημα που προέκυψε από την υποχώρηση του παραλιακού πεζόδρομου έξω από το Cine Alimos είπε ότι, «Είναι αρμοδιότητα του  Υπουργείου Οικονομικών, να δώσει την άδεια για να μπορέσει ο Δήμος Αλίμου να επέμβει, καθόσον ο Δήμος δεν έχει δυνατότητα να επέμβει χωρίς την άδεια αυτή. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από το 1997 και είναι συνέπεια των επιχωματώσεων που έγιναν τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Έχει υποβληθεί αίτημα πριν τρία χρόνια και η εικόνα της παραλίας αυτή τη στιγμή, είναι εικόνα ντροπής για τους Δημότες και τους τουρίστες που την επισκέπτονται».

Σε σχολιασμό για την αγάπη του γενικά με τις τέχνες, για την συμμετοχή του στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή και στο video clip της Μαρίνας Καλογήρου, ο Δήμαρχος απεκάλυψε ότι, θα συμμετέχει προσεχώς και στην νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, που θα έχει θέμα τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. Θα συμμετέχει με έναν αρκετά μεγαλύτερο ρόλο και θα υποδύεται έναν Γάλλο ευγενή.

Σε ερώτηση ποια – κατά τη γνώμη του – ήταν τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στη διάρκεια της θητείας του που έγιναν, απάντησε : «Το Cine Alimos! Γιατί μιλάει άμεσα στους πολίτες που το έχουν αγαπήσει και γιατί έγινε αφορμή να το επισκέπτονται από άλλες περιοχές της Αθήνας. Επίσης, η τάξη, το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου, ήταν άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα. Ξεχρεώσαμε χρέη και έχουμε χρήματα στην άκρη. Επίσης, έργα σε διάφορες υποδομές όπως, η ανακαίνιση σε τρία γήπεδα, τα πεζοδρόμια που φτιάξαμε, οι ράμπες για τα ΑμΕΑ, η ανακαίνιση στα τρία ΚΑΠΗ. Αλλά το βασικότερο είναι άυλο : Είναι η αντίληψη στους πολίτες ότι, η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μάταιη. Ότι έτσι μπορεί να γίνει η διαφορά. Αυτό είναι πολύ βασικό».

Και ποια – κατά τη γνώμη του – ήταν τα πιο δύσκολα εμπόδια που αντιμετώπισε στην θητεία του, απάντησε : «Η πετρελαιοκηλίδα που προέκυψε πέρυσι το καλοκαίρι, η μονάδα για τους μετανάστες στο Ελληνικό και η γραφειοκρατία που σκοτώνει οτιδήποτε δημιουργικό προσπαθείς να κάνεις. Είναι σαν να προσπαθείς να τρέξεις και κάποιος να σε τραβάει προσπαθώντας να σε κρατήσει πίσω και εσύ να σέρνεις και το βάρος του».

Στην τελευταία ερώτηση, για το πώς βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον, αν θα μεταπηδήσει στην Περιφέρεια ή, αν θα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής απάντησε : «Δεν κάνω σχεδιασμό, δεν αποκλείω τίποτα. Κρατάω το δικηγορικό μου γραφείο ανοιχτό και το μέλλον θα δείξει. Προς το παρόν επικεντρώνομαι στον Άλιμο».

Τέλος, μοιράστηκε ένα αποκλειστικό θέμα με τους ακροατές, λέγοντας ότι, η οριστική απόφαση της Πολεοδομίας βγήκε, κρίνοντας το Cine Alimos, πολεοδομικά απολύτως νόμιμο. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Δημοτικός Κινηματογράφος της πόλης μας, θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια και θα συνεχίσει να ομορφαίνει την ζωή μας τα επόμενα καλοκαίρια.

 

Ελισάβετ Μιτσού

Φωτογραφία: Alimos Web Radio