Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Άλιμος: Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι»

Άλιμος: Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στην Δημοτική Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», χθες το βράδυ, 27 Φεβρουαρίου.

Οι εκδόσεις Έναστρον και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυναικών Μάνης», παρουσίασαν το βιβλίο του Νίκου Στέφου «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι».

Το βιβλίο επιχειρεί να ξεσκεπάσει όλα τα παρασκήνια, τα άγνωστα ντοκουμέντα και τις σκληρές συγκρούσεις στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, που σημάδεψαν την κυβέρνηση Καραμανλή και ολόκληρη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοσιογράφος Ντέπη Στενού και μίλησαν η Βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης και ο Ναύαρχος εν Αποστρατεία και πρώην Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Γιάννης Εγκολφόπουλος. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου.

«Εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.  Όμως οι επιπτώσεις εκείνης της δραματικής σύγκρουσης του Καραμανλή για τη Μακεδονία, με τον ηγέτη της πιο ισχυρής δύναμης στον κόσμο, παραμένουν και σήμερα καταλυτικές για τη χώρα μας …

Και φυσικά τα ερωτήματα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Γιατί δεν συμβιβάστηκε τότε ο Καραμανλής; Γιατί δεν υποχώρησε; Γιατί δεν έκανε πίσω μπροστά στις πιέσεις, τις υποδείξεις και τις απειλές; Γιατί πήγε στο Βουκουρέστι αποφασισμένος να συγκρουστεί αν και είχε πλήρη επίγνωση των συνεπειών από αυτή την απόφασή του;

Σε αυτά και πολλά άλλα γιατί, επιχειρεί να απαντήσει αυτό το  βιβλίο. Να φωτίσει τις άγνωστες πλευρές, τα παρασκήνια, τις μυστικές συναντήσεις, τις μάχες των πρωταγωνιστών και τα ντοκουμέντα που όχι μόνο αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε στο Βουκουρέστι, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά εξηγούν και όλα όσα επακολούθησαν … Με πραγματικά στοιχεία, με αληθινές μαρτυρίες και χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση …
Σήμερα, μετά από ενάμιση χρόνο που κράτησε η έρευνα, για ένα πράγμα είμαι απόλυτα βέβαιος. Πως ο Καραμανλής δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για αυτή την πατριωτική του στάση, για αυτό το εθνικό του ΟΧΙ στο Βουκουρέστι. Και πως πάνω από όλα, αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανε …»
 (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Την εκδήλωση τίμησαν άτομα από τον πολιτικό χώρο, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Δημοτικοί Σύμβουλοι όμορων Δήμων και πολλοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.  Επίσης, η αγαπημένη τραγουδίστρια της ποπ μουσικής και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας Μπέσσυ Αργυράκη.

Από τον Άλιμο την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο Αντιδήμαρχος, Στέφανος Διαμαντής, οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου : Αργύρης Αργυρίου και Βασίλης Γαβριέλης-Ξένος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Αλεξόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Α΄βάθμιας , Β΄βάθμιας και Παιδικών Σταθμών, Στράτος Αστεριάδης.