Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Άγιος Δημήτριος: Τα σχολεία παρακολουθούν την παράσταση κατά του καπνίσματος «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο»

Άγιος Δημήτριος: Τα σχολεία παρακολουθούν την παράσταση κατά του καπνίσματος «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο»

Από τη Δευτέρα 8/4/2019 μέχρι και την Πέμπτη 11/4/2019, με διπλές παραστάσεις ανά ημέρα, όλα τα παιδιά των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Δημητρίου, θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου.

Η παρουσίαση αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Βασίζεται στις αρχές της βιωματικής μάθησης και αποτελείται από 23 διαφορετικές θεματικές ενότητες, προσαρμοσμένες στο ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, που περιλαμβάνουν παραμύθια, αφηγήματα, διαθεματικά πεδία, παιχνίδια, τραγούδια και θεατρικά έργα, το οποίο υλοποιείται στα σχολεία της Ελλάδας εδώ και 8 χρόνια.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης «Ήλιος» (Άγιος Δημήτριος – Ν. Σμύρνη) με τη συνεργασία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αγίου Δημητρίου, που συντονίζει, και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου, που μεριμνά για τη μεταφορά των παιδιών στο «Στρογγυλό», όπου θα γίνουν οι παραστάσεις.


«Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» είναι μια αληθινή ιστορία με συμβολισμούς που παρουσιάζεται με την τεχνική του μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.
Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο. Σύντομα θα γνωρίσει τι σημαίνει αυτή του η βουτιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενα/ Στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός
Μουσική: Χρίστος Σερενές
Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός
Κούκλες / σκηνικά / κοστούμια: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη
Σκηνικό Πλαίσιο: Μανώλης Περάκης
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Επιμέλεια Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Κόνιακ
ΠΑΙΖΟΥΝ :
Αφήγηση / Τραγούδι : Αλεξάνδρα Κόνιακ
Αγλαΐα, Πάπια, Βαλτόσαυρα, Λουκάς : Αγγελική Φωστίνη
Χάρης: Στέλιος Ευαγγελόπουλος
(Καλλιτεχνική Ομάδα «ΚΑΡΥΔΟΤΣΟΥΦΛΟ»)