Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πανηγυρικά τα εγκαίνια του 2ου Yachting Festival στη Μαρίνα Αλίμου

Πανηγυρικά τα εγκαίνια του 2ου Yachting Festival στη Μαρίνα Αλίμου

Στη μαγευτική Μαρίνα Αλίμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 11 Απριλίου, τα εγκαίνια του 2ου Yachting Festival.

Μία γιορτή θαλάσσιου και γαστρονομικού τουρισμού, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος ΣΙΤΕΣΑΠ και η Εταιρεία MACT MEDIA GROUP και η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου

Παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, εκπρόσωποι από τον πολιτικό χώρο και τον χώρο της Ναυτιλίας, φορείς,  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Γιώργος Πατούλης, και πλήθος κόσμου.

Μετά τον Αγιασμό, σύντομο χαιρετισμό έκανε η Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Ελένη Βρυώνη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, o Aντιδήμαρχος Αλίμου Στέφανος Διαμαντής, ο Εφοπλιστής και Πρόεδρος της Ο.Κ.E. Γιώργος Βερνίκος κ.α.

Παρόντες από τον Δήμο Αλίμου ήταν ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Γιάννης Μαριόλης, ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Χρυσόστομος (Τόμης) Αγγελόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Νίκος Αλβανός, το μέλοςτου ΘΟΠΑΑ Κωνσταντίνος Φαλιέρος, τα μέλη της σχολικής επιτροπής Δώρα Δανοχρήστου και Στράτος Αστεριάδης, κ.α.

Ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Στέφανου Διαμαντή, εκ μέρους του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη:

«O Δήμος Αλίμου με ιδιαίτερη χαρά και πολύ ενθουσιασμό καλωσορίζει στη Μαρίνα του, το 2ο Yachting Festival – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού.

Η σπουδαία αυτή ναυτική συνάντηση, που για δεύτερη φορά πραγματοποιείται στην πόλη μας, έχει εξαιρετική σημασία για τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική μας οικονομία.  Αλλά και για την τοπική μας κοινωνία είναι μια γιορτή, με την παραλία μας να φιλοξενεί αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Με 5,000 νησιά και 16,000 χιλιόμετρα ακτογραμμή, με τέτοια θάλασσα, τέτοιον ήλιο και τέτοιον ουρανό, δύσκολα θα έλεγε κάποιος ότι υπάρχει πιο ιδανικός τόπος από την Ελλ΄λαδα για θαλάσσιο τουρισμό για γιότινγκ.

Για αυτό και οι Δήμοι που διαθέτουν Μαρίνες, κι ο Άλιμος έχει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, επιθυμούν να συνεργαστούν με τους παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού, μέσα σε κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε ν’ανοίξει για όλους ο δρόμος της ανάπτυξης και της προόδου.

Καλώς ήρθατε στον Άλιμο.  Καλή Επιτυχία!»

Η είσοδος στο Yachting Festival είναι ελεύθερη

Πέμπτη 11/4 – Κυριακή 14/4: 10:00-21:00