Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Φυτεύτηκαν μικροί θάμνοι λεβάντας δενδρολίβανου στη Λ. Αλίμου

Φυτεύτηκαν μικροί θάμνοι λεβάντας και δενδρολίβανου στη Λ. Αλίμου

Μικροί θάμνοι, λεβάντας και δενδρολίβανου, φυτεύτηκαν πριν λίγες ημέρες σε παρτέρι της Λεωφόρου Αλίμου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Η λεβάντα είναι φυτό φρυγανώδες και πολύκλαδο, με όρθιους βλαστούς που φύονται από τη βάση. Είναι, συνεπώς, θάμνος, με ύψος 30 έως 80 εκατοστά. Το αιθέριο έλαιο που περιέχουν τα φύλλα της χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία.

Το δενδρολίβανο, γνωστό και ως αρισμαρί, είναι αρωματικός, αειθαλής θάμνος. Η λατινική ονομασία του φυτού Rosmarinus σημαίνει δροσιά της θάλασσας, γιατί πιστευόταν ότι το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πότισμα, αρκούμενο μόνο στην υγρασία που έρχεται από τη θάλασσα.  Γνωστό φυτό στην αρχαιότητα όταν οι Αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές, σε στολισμούς κτηρίων, ναών και ως καύσιμο για θυμίαμα.  Περιέχει τανίνη και αιθέριο έλαιο, το οποίο εξάγεται με απόσταξη κυρίως από τις κορυφές των ανθοφόρων βλαστών. Τα άνθη του προτιμώνται από τις μέλισσες και γίνονται πηγή για την παραγωγή μελιού.