Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ανδρέας Κονδύλης: Οι λόγοι που καθυστερεί η ολοκλήρωση της πεζογέφυρας

Ανδρέας Κονδύλης: Οι λόγοι για τους οποίους καθυστερεί η ολοκλήρωση της πεζογέφυρας

Με μια ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρεται στους λόγους που έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου της πεζογέφυρας. 

Η ανακοίνωση:

 Έπειτα από πολλαπλά ερωτήματα συμπολιτών μας αναφορικά με το χρόνο αποπεράτωσης της πεζογέφυρας που κατασκευάζεται στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου, υπεύθυνα ενημερώνουμε τους πολίτες του Αλίμου για τα ακόλουθα:

1. Το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για συνολικά 6 πεζογέφυρες που κατασκευάζονται σε διάφορα σημεία της Αττικής (Άλιμος, Παλ. Φάληρο, Χαϊδάρι κ.λπ.) με 1 ΕΝΙΑΙΟ μεγάλο έργο.

2. Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, η κατασκευή των 6 πεζογεφυρών προχωράει αργά, καθώς κατασκευάζονται και οι 6 πεζογέφυρες ταυτόχρονα από τον ίδιο εργολάβο του Υπουργείου, σε 6 διαφορετικά σημεία της Αττικής.

3. Ο Δήμος Αλίμου έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που επιβλέπουν την κατασκευή, την επιτάχυνση των εργασιών και την ταχεία αποπεράτωση της κατασκευής. Το Υπουργείο Υποδομών μας έχει απαντήσει ότι το έργο προχωράει εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων από τη Σύμβαση και το Νόμο.

4. Το έργο δεν έχει σταματήσει ή εγκαταλειφθεί. Το Υπουργείο αναμένει να φτάσουν στο ίδιο κατασκευαστικό στάδιο (ανέγερση των 2 πυλώνων) και οι υπόλοιπες 5 πεζογέφυρες, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν τα συνεργεία του εργολάβου στον Άλιμο και να συνεχίσουν με την επόμενη φάση του έργου, που είναι η τοποθέτηση του μεταλλικού κυρίως σώματος της γέφυρας.

Παρακαλούμε, κατά συνέπεια, για την υπομονή όλων των συμπολιτών μας, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος μας είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και πιέζει για την επίσπευση των εργασιών και την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου.

 

Φωτογραφία αρχείου