Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μία πολύ όμορφη γιορτή έγινε σήμερα στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας»

Μία πολύ όμορφη γιορτή έγινε σήμερα στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας»

Μία πολύ όμορφη γιορτή έγινε σήμερα, Κυριακή του Θωμά, στην Παιδόπολη Αλίμου «΄Αγιος Ανδρέας», στην οδό Θουκυδίδου.

Μία γιορτή που οργανώθηκε από την Διευθύντρια της Παιδόπολης Μαρία Αποστολοπούλου, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Παιδόπολης Μαρία Μουτσάτσου,  τα μέλη του Συλλόγου, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους της Παιδόπολης. Τα παιδάκια έπαιξαν, έφαγαν, ήπιαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

Πολλοί ήταν οι φίλοι που παραβρέθηκαν στη γιορτή.  Εκ μέρους του Δήμου την γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Αλίμου Στέφανος Διαμαντής, από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Παιδόπολης οι: Μαρία Μουτσάτσου και Μιχάλης Παπαμακάριος, από το «Άνω-Κάτω Καλαμάκι οι: Ελένη Μπελιά, Αλέκα Γιαννούτσου και Αιμιλία Αθανασοπούλου.

Χαρούμενα τραγούδια, δίνοντας μια γιορτινή νότα στην εκδήλωση έπαιξαν εθελοντικά με την ορχήστρα τους, οι: Δήμητρα Τσίγκα, Παύλος Ταμιολάκης, Θανάσης Κούλης και Αλέξανδρος Μητσέας και εντυπωσίασε παίζοντας κρουστά, ένα από τα παιδιά που φιλοξενείται στην Παιδόπολη, ο Κώστας.

Η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», η οποία είναι μέρος της ζωής του Αλίμου, ξεκίνησε την λειτουργία της αρχικά με την ονομασία «Αναρρωτήριο Παίδων». Εδόθη δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο από τους  Ολλανδούς  Ροδόλφο και Γεώργιο Φαν Βάϊκ  το 1947. Την δεκαετία του ‘70 άλλαξε μορφή, μετονομάσθη σε Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και άρχισε να εφαρμόζει Πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας και Υιοθεσίας για τα παιδάκια που φιλοξενούσε.

Σήμερα λειτουργεί ως Μονάδα  Εξω-oικογενειακής Φροντίδας,  η οποία υλοποιεί και παρακολουθεί πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας υποστηρίζοντας με συμβουλευτική υποστήριξη τις ανάδοχες οικογένειες και παιδιά, ενώ επιπλέον καταβάλλει μηνιαίο οικονομικό βοήθημα και κάθε σχετική εφικτή βοήθεια. Είναι Υπο-παράρτημα  της Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδοτείται από την Πολιτεία.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδικής Προστασίας, περιλαμβάνει φιλοξενία και προετοιμασία ανηλίκων φιλοξενούμενων για την ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον και  στηρίζει τους βιολογικούς γονείς.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 32 παιδιά από 4-12 χρονών, ενώ 90 παιδιά βρίσκονται στο πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας.  Η αναδοχή παύει όταν αυτά ενηλικιωθούν ή τελειώσουν τις σπουδές τους, ενώ συνεχίζεται επ’ αόριστον στις περιπτώσεις παιδιών με αναπηρία.

Στα παιδάκια παρέχεται βοήθεια στην μελέτη του σχολείου, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, κάνουν μαθήματα μπαλέτου, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ.  Παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε ψυχαγωγικούς χώρους κ.λπ.

Σημαντική βοήθεια στο έργο της Παιδόπολης παρέχει ο «Σύλλογος Φίλων της Παιδόπολης Αλίμου». Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε πριν 12 χρόνια. Σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη της Παιδόπολης και η παροχή βοήθειας στους εθελοντές.