Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση της πεζογέφυρας

Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση της πεζογέφυρας

Η πεζογέφυρα της Λεωφόρου Ποσειδώνος είναι ένα απαραίτητο έργο εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας των πεζών, που όμως τους τελευταίους μήνες έχει μείνει στάσιμο.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, είχε απαντήσει με ανακοίνωσή του τον Απρίλιο για τους λόγους που η ολοκλήρωσή της έχει καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται πως το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών. Αποτελεί ένα τμήμα ευρύτερου έργου με το οποίο θα κατασκευαστούν έξι πεζογέφυρες στην Αττική (Άλιμος, Παλαιό Φάληρο και σε ακόμη 4 περιοχές).

Ο ανάδοχος (που προφανώς είναι ένας) έχει αναλάβει την κατασκευή τους και καθώς πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, έχει επιλέξει για την κατασκευή να φτάσουν όλες στο ίδιο σημείο (στην ολοκλήρωση ανέγερσης  των δύο πυλώνων) προτού τοποθετηθεί ο μεταλλικός φορέας-κατάστρωμα της πεζογέφυρας.

Ο Ανδρέας Κονδύλης ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως ο Δήμος έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών να επιταχυνθούν οι εργασίες ώστε να αποπερατωθεί η κατασκευή.

Το Υπουργείο απαντά πως χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των πυλώνων και στις υπόλοιπες πεζογέφυρες και ότι προχωρά βάση των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων της σύμβασης.